Witam
Chciałbym podnieść tył mojegeo legusia (butla lpg 62) zresztą amory już nadają się do wymiany to samo tyczy się elementów tuleji zawieszenia.
Szukam amaorów są Kayaba 340 zł /szt i sprężyny 190zł/szt seryjne wysokości.
Ja chciałbym z racji butli lpg podnieść go ciut wyżej aby przy pełnej liczbie osób i zatankowaniu nie siadał.
Szukałem tez gum podwyższających ale nic nie znalazłem.
CO proponujecie formuowicze??
naciaganie i utwardzanie u kowala coś da czy sprężyna padnie po paru km lub m na naszych drogach.
Zawieszenie Legacy II 2.0 4wd 94r. Modelu BD5 4WD
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zawieszenie Legacy II 2.0 4wd 94r. Modelu BD5 4WD
http://www.rm-auto.pl/RM-AUTO-Offroad-Club.html - podniesiony na dystansach górnego mocowania amortyzatorów, chyba o 40mm.
Podnieśli już parę Subaru.
Zrobiłem sobie takie do imprezy, 20mm.
Miałem podobny problem, siedziała mi dupa. Przy wymianie amortyzatorów dodałem dystansy na tył i przód,z tylu chciałem dać wyższe, ostatecznie dałem równe. Tyl wyrównał się po wymianie amortyzatorów(Kayab, sprężyny zostawiłem),dystansy podniosły nadwozie równo.
Sama wymiana amortyzatorów powinna pomóc.
Zrobiłem do imprezy dystansy 20mm.Aluminium cięte woda + owiercenie i gwintowanie. Montaż i eksploatacja bez żadnych komplikacji. W legacy tylne mocowanie jest inne, jakbyś potrzebował przodu mogę pomóc.
Przy 40mm mogą wystąpić problemy z przegubami.
Podnieśli już parę Subaru.
Zrobiłem sobie takie do imprezy, 20mm.
Miałem podobny problem, siedziała mi dupa. Przy wymianie amortyzatorów dodałem dystansy na tył i przód,z tylu chciałem dać wyższe, ostatecznie dałem równe. Tyl wyrównał się po wymianie amortyzatorów(Kayab, sprężyny zostawiłem),dystansy podniosły nadwozie równo.
Sama wymiana amortyzatorów powinna pomóc.
Zrobiłem do imprezy dystansy 20mm.Aluminium cięte woda + owiercenie i gwintowanie. Montaż i eksploatacja bez żadnych komplikacji. W legacy tylne mocowanie jest inne, jakbyś potrzebował przodu mogę pomóc.
Przy 40mm mogą wystąpić problemy z przegubami.
WItam dzieki za cenne informacje :)
Jaki koszt wykonania owych mocowań ?
posiadasz może wymiary tych mocowań ??
Jaki koszt wykonania owych mocowań ?
posiadasz może wymiary tych mocowań ??
już nie pamiętam, ciecie wodą i materiał coś około 150zl za 4 szt, do tego jeszcze trochę obróbki, owiercenie, gwintowanie.pit87 pisze: Jaki koszt wykonania owych mocowań ?
mam rysunki dla imprezy gl, w legacy tylne kielichy maja inny kształt i rozstaw śrubpit87 pisze: posiadasz może wymiary tych mocowań ??