Zakup przepływomierza do robala,a taka tam zagwostka...

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
siekierka
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Szukam....
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zakup przepływomierza do robala,a taka tam zagwostka...

Post 2 sie 2013, o 23:59

Witam trochu zgłupiałem niczego podejrzanego też nie znalazłem firma niby ta sama szykuje się zakup więc stąd moje pytanie skąd taka rozbieżność w cenie? :o

1.http://www.motocentrum.pl/przeplywomier ... dma0114,pr

2.http://allegro.pl/przeplywomierz-denso- ... 24183.html

Ten tańszy widziałem też w jakimś sklepie i jedyna różnica jaką wychwyciłem to taka,że te droższe maja grawerowane napisy, a tańsze naklejkę firma oczywiście w obydwu przypadkach to Denso.I bądź tu mądry :oops:

owad
1 gwiazdka

Re: Zakup przepływomierza do robala,a taka tam zagwostka...

Post 3 sie 2013, o 00:43

Pewnie podróba. Zobacz na ebayu, można znaleźć za 100plnow. Tyle ze słyszałem ze lepiej oryginał.
Nie wiem po co Ci on potrzebny, ja mam taka używkę. Podobno nie skalował w całym zakresie i musiałem zmienić. Objawiało się to tym ze blisko max prędkości czuć było lekkie pulsowanie.

Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany

Post 3 sie 2013, o 15:26

owad pisze: Tyle ze słyszałem ze lepiej oryginał.

Oryginał czyli co? I tu i tu jest niby Denso. Subaru nie ma przecież własnej fabryki przepływek. Jedyne pytanie może być takie czy to drugie Denso jest rzeczywiście Denso. Ale może być także jak w przypadku sond lambda- sygnowane logiem producenta auta kosztuje prawie 1000 zł, a uniwersalna np. NGK czy Bosch kosztuje 150 zł i działa tak samo.

siekierka
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 3 sie 2013, o 20:15

No nic trzeba będzie zaryzykować choć liczę na to ,że ktoś tu już taką tańszą montował i potwierdzi,że jest ok :razz:

owad
1 gwiazdka

Post 5 sie 2013, o 01:54

Boombastic pisze:
owad pisze: Tyle ze słyszałem ze lepiej oryginał.

Oryginał czyli co? I tu i tu jest niby Denso. Subaru nie ma przecież własnej fabryki przepływek. Jedyne pytanie może być takie czy to drugie Denso jest rzeczywiście Denso. Ale może być także jak w przypadku sond lambda- sygnowane logiem producenta auta kosztuje prawie 1000 zł, a uniwersalna np. NGK czy Bosch kosztuje 150 zł i działa tak samo.
Nigdy nie widziałem denso bez wytłoczonych napisów, ale może są i z naklejkami. Wg mnie to podróba.

Ja chciałem zamówić z ebaya, ale nie zdążyłem bo paliło mi się na remap jechać :). Ale jakby auto jeździło w 90% dobrze (tak jak u mnie to było) to bym zamawiał jakąś tania i próbował tego najpierw.

siekierka
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 6 sie 2013, o 21:32

Zadzwonię jeszcze do sklepu gdzie oferują takie tanie Denso i zapytam w czym tkwi diabeł :cofee: W każdym razie rozpiętość cenowa jest bardzo duża,a tu np http://e-autoparts.pl/przeplywomierz-ma ... 29585.html dla przykładu wydaje się oryginalny z wytłaczanym napisem za 466 :roll:

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo

Post 6 sie 2013, o 21:39

Jaki masz VIN auta ?
vel misza, Pozdrawiam!

siekierka
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 7 sie 2013, o 00:15

miszozon pisze:Jaki masz VIN auta ?
JF1GDALD31G005172 :razz:

ODPOWIEDZ