Wyjęty 4EAT, co wymienić przy okazji?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
volvox
0 gwiazdek
Auto: OBK MY96, CR-X '93, Civic '87
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Wyjęty 4EAT, co wymienić przy okazji?

Post 5 wrz 2013, o 07:53

Witam!
Od 2 dni posiadam Subaru Legacy Outback MY96 2.5 4EAT. Niestety mam drobny wyciek między skrzynią a silnikiem. Wyciek jest tak nieszczęśliwy że wszystko kapie na gorący wydech i smrodzi straszliwie. Oprócz tego skrzynia poci się na wyjściu wału. W związku z tym że naprawa wymaga kosztownej (w porównaniu z kosztami simmeringów) naprawy, chciałbym się dowiedzieć co można/trzeba wymienić przy okazji? Są może jakieś łożyska oporowe sprzegła jak w MT warte wymienienia? jakieś inne uszczelniacze które dobrze by było wymienić korzystając z okazji że skrzynia będzie wypięta?
Sama operacja zdjęcia skrzyni: czy jest to coś z czym "zwykły" mechanik może mieć problemy? Trzeba jechać do "ludzi od Subaru", czy poradzą sobie w zwykłym warsztacie?
Pytania może trochę infantylne, ale to moje pierwsze auto z AT i zupełnie nie wiem z czym to się jje.

pozdrawiam!

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Wyjęty 4EAT, co wymienić przy okazji?

Post 5 wrz 2013, o 20:24

volvox, Wymień ten uszczelniacz i nie ruszaj skrzyni - to wszystko . Tam w środku nie ma nic ciekawego co warto oglądać . Twoja ciekawość może Cie sporo kosztować

ODPOWIEDZ