Tak sobie kopałem po internecie i znalazłem ciekawe zestawienie awaryjności samochodów na otomoto: http://otomoto.pl/niezawodnosc Niestety, dostepny jest tylko Forester. Ale wyniki są bardzo ciekawe. W skrócie: najstarsze Forestery są najbardziej niezawodne, a im młodszy tym gorszy.
8-9 lat: w klasie jest 2, ogólnie 5
6-7 lat: w klasie jest 2, ogólnie już 9
4-5 lat: w klasie spadł na 5 miejsce i aż na 49 ogólnie
2-3 lata: w klasie dalszy spadek na 9 miejsce, a ogólnie 45 miejsce.
Aż się odechciewa kupowania nowego Subaru. Bezpłciowa RAV4 jest ciągle wyżej niż Forester.
Niezawodność Forestera
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Niezawodność Forestera
Taka sytuacja ma się nie tylko przy subaru. Najlepsze lata produkcji IMO to 95-2005.Boombastic pisze:Aż się odechciewa kupowania nowego Subaru.
Bezpłciowa to ona nie jest bo kobiety dobrze się w niej prezentująBoombastic pisze:Bezpłciowa RAV4 jest ciągle wyżej niż Forester.

-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Rosiniak pisze: Taka sytuacja ma się nie tylko przy subaru. Najlepsze lata produkcji IMO to 95-2005.
Ja inaczej interpretuję te wyniki. Moim zdaniem to jakość Subaru spadła na tle konkurencji. Gdyby jakość wszystkich aut spadła tak samo to Subaru utrzymałoby swoją pozycję. A tak spadek z 5-9 miejsca na 45-49 to dramatyczny zjazd.
Szczerze powiedziawszy, to ja jestem mocno rozczarowany ta jakoscia. Zawsze wyobrazalem sobie Subaru jako auta trwale, niezawodne i pancerne. Niestety tak nie jestBoombastic pisze:jakość Subaru

No chyba, ze mam pecha, ale patrzac po problemach jakie maja uzytkownicy OBKa na obu forach - nie sadze.