witam wszystkich ponownie po 4 latach przerwy.
Zakupilem niedawno forestera my07 2.0xc , jezdze troszeczke ale cos mi zaczelo stukac w przednim zawieszeniu przy malych nierownosciach prosze o podpowiedz czy to laczniki sworznie a moze cos innego. Prosze o info jak sprawdzic bez warsztatu.
dzieki
ponownie forek po 4latach przerwy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: ponownie forek po 4latach przerwy
Łączniki stabilizatora może sprawdzić. U mnie to najczęściej się wali i stuka.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ale takie sprawdzanie nie ma sensu. trzeba podnieść auto, w rączkę wziąć łom i posprawdzać gdzie są luzy. A łączniki przy okazji też. A tak z ciekawości to po jakim przebiegu wyszło to stukanie?Konto usunięte pisze:Łączniki stabilizatora może sprawdzić. U mnie to najczęściej się wali i stuka.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Boombastic, wymieniałem już ze 3 razy przy przebiegu 125 tys. Po prostu mieszkamy na wsi, forek jeździ po nierównych drogach to się częściej tłucze. U mnie się często od tego luzują śruby przykręcające łączniki. To jestem w stanie sprawdzić bez podnoszenia auta.
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja miałem problemy z łacznikami w starym Nissanie. Albo się odkręcały albo zrywało gwint. A stosowałeś seryjne łaczniki czy jakieś wzmacniane typu Whiteline czy coś podobnego? A do tego luzowania może odrobinę locktite tego zrywalnego?
Jak chcesz sprawdzić czy to łaczniki stukają bez podnośnika to... chyć za reling dachowy i mocno bujaj autem na boki
jak bedzie głośno to one jak cicho to coś innego np. gumy stabilizatora.
Powodzenia
jak bedzie głośno to one jak cicho to coś innego np. gumy stabilizatora.
Powodzenia