Lusterko prawe od anglika do Forestera

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
pivko
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Forester MY98
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Lusterko prawe od anglika do Forestera

Post 1 paź 2013, o 18:33

Witam
Niedawno stałem się posiadaczem Subaru Forestera, niestety przy zakupie stwierdziłem że ma poklejoną obudowę lusterka prawego w miejscu gdzie powinno się ono składać
Zanabyłem więc kompletne lusterko od anglika w okazyjnej cenie i teraz zastanawiam sie czy wystarczy władować do angielskiego lustra wkład z mojego starego lusterka czy trzeba wymieniać coś jeszcze.
Wyczytałem że aby wyjąć wkład coś trzeba podgrzewać czy ten wkład jest przyklejany??
Może ktoś przerabiał ten temat i jest w stanie udzielić porady/pomocy w tym przypadku
z góry dzieki i pozdrowienia

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie

Re: Lusterko prawe od anglika do Forestera

Post 1 paź 2013, o 18:42

Jeśli chodzi o przekładki lusterek z anglika do EU to różnice są w tym "trójkącie" mocowanym do karoserii i stelażu wewnątrz lusterka. Takie same są jedynie obudowy i wkłady.
Marcin

-_-

Boombastic
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany

Post 1 paź 2013, o 18:43

Pewnie trzeba podgrzać ramkę by wyjąć szkło. A szkło jest delikatne. Jak mieszkasz w jakiejś cywilizacji to radziłbym podjechać do zakładu, bo im to zajmie 5 minut (doświadczenie) i nie będziesz zaraz szukać nowego :-) Ale jak chcesz spróbować samemu to potrzebujesz suszarki lub opalarki (opalarką nieuważnie możesz szybko zniszczyć wkład).

pivko
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 1 paź 2013, o 18:44

A na czym polega ta różnica????
czy to znaczy że nie będę mógł zamontować tego angielskiego do mojego auta??

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 paź 2013, o 18:49

Będziesz mógł, ale nie ustawisz go potem optymalnie, bo ten trójkąt jest ustawiony pod innym kątem.
Marcin

-_-

pivko
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 1 paź 2013, o 18:56

Czyli jeśli dobrze rozumuję jeśli przerobię ten trójkąt to wystarczy przełożyć wkład i wszystko powinno byc oki??
MOże podejmę wyzwanie, bo lusterko już kupione a to co jest teraz nie zaspokaja moich wymagań estetycznych

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 1 paź 2013, o 22:22

Trójkąta raczej nie przerobisz.. Nie wiem co tam masz u siebie uszkodzone, ale najlepiej zostawić swój trójkąt i stelaż lusterka (ten za wkładem). Zamienne są tylko obudowy lusterka i wkłady.
Marcin

-_-

ODPOWIEDZ