Zaciski porsche do bugu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zaciski porsche do bugu
Hello,
http://allegro.pl/zaciski-porsche-cayen ... 06346.html - jak myślicie warto wchodzić w taki zakup jako mod hebla w wrx? Co prawda ja celowałbym w model 17zrl bo jest pod 330 tarcze?
http://allegro.pl/zaciski-porsche-cayen ... 06346.html - jak myślicie warto wchodzić w taki zakup jako mod hebla w wrx? Co prawda ja celowałbym w model 17zrl bo jest pod 330 tarcze?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Zaciski porsche do bugu
Tak, wkłada się hamulec z Prosiaka do Imprezy. Ale nie jest to plug-and-play. Coś tam trzeba poprzerabiać.
Ponoć hamuje doskonale, a wychodzi dużo taniej niż produkty w rodzaju APracing.
Wiem, że kiedyś 4turbo w Mysiadle się tymi hamulcami zajmowało.
Ponoć hamuje doskonale, a wychodzi dużo taniej niż produkty w rodzaju APracing.
Wiem, że kiedyś 4turbo w Mysiadle się tymi hamulcami zajmowało.
Pod 350 tarcze to chyba nic mniej niz 18" felga? Ale z taka srednica to musi niezle WRX hamowac :)
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC
wicher, zagadaj do booSTiego, on ma takie w swoim Czarnuchu i w sumie ma 350, a dokładniej to chyba wychodzi 345 na feldze 17" tyle, że trzeba wiedzieć w których miejscach odważniki kleić, bo je urywa 

Szukaj pod hasłem AP Ryking, ew http://m-drive.pl/am-brakes/
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
wicher, tylko musisz pamiętać o jednej rzeczy, że jak będziesz śmigał na takiej oponie na jakiej byłeś ostatnio na Rakietowej (czyt. łysej
), to Cię nawet hamulce z F-16 nie zatrzymają
Nie wspomne już, o w miarę odpowiednim klocku i tarczy do zacisku z prosia..

brahu, spoko jak juz zacisk będzie to i klocka sie dobierze i tarcze na razie robie rekonesans co by zamiast klasycznego brembulca wsadzić....a opony to kolejny krok....i tak dalej 

kurde trochę to szlifowanie zwrotnic do mnie nie przemawia.....kowalowal pisze:http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=11412
popatrz w ten temat , są nawet foty co i jak
wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.
Chyba, że w grę wchodzą hamowania na autostradzie z 250 do 0 i tak kilka razy ;)
Chyba, że w grę wchodzą hamowania na autostradzie z 250 do 0 i tak kilka razy ;)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ale mówisz w kontekście użytkowania czy kosztów eksploatacji...?ryjeks pisze:wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.

Użytkowania.
Nie sądzę, że nie masz czym hamować, w tym sensie, że nie daje rady zacisk-tarcza-klocek.
Daj nowy płyn hamulcowy jakiś "racing" przewody w stalowym oplocie i będzie malyna.
Chyba, że wyraźnie czujesz, że nie dają rady, ale do naszych zastosowań, hamulec z prosiaka to IMHO przerost formy nad treścią,
a zimą kłopot tylko ...
Nie sądzę, że nie masz czym hamować, w tym sensie, że nie daje rady zacisk-tarcza-klocek.
Daj nowy płyn hamulcowy jakiś "racing" przewody w stalowym oplocie i będzie malyna.
Chyba, że wyraźnie czujesz, że nie dają rady, ale do naszych zastosowań, hamulec z prosiaka to IMHO przerost formy nad treścią,
a zimą kłopot tylko ...
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
wicher, spoko, luz, wiadoma sprawa, zresztą podobnie jak u mnie, lista z modami w aucie zamiast się kurczyć, to się wydłuża
Co do spowalniaczy, to też się konkretnie tym przypadkiem interesuję, bo niestety ale złotka brembulcowe dalej się nieźle cenią (plus tarcza i klocek), a jeśli chodzi o 4tłoczka wrx-owego, to jestem zdania, że to dość spora masa jak na taki zacisk, choć sporo ludzi sobie ceni i jest zadowolona.
, a bardzo dużo ludzi na tym śmiga i są zadowoleni
Patrząc na taką rakietową, to czterotłoczek z wrx'a przy ostrym traktowaniu środkowego pedała, nie wydala

bo ja wiem, w końcu to new age, a w lżejszej gc8 fajnie się sprawdza. Dużo ludzi mówi, że to drut i złoryjeks pisze: wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.

święta prawda oj święta. W lżejsze budzie gc8 to fakt te zaciski nawet robią robotę ale ta moja śfynka troszki waży i np na rakietowej brakowało hamulunku grzał się a tarcza sinaaa...... no tak ale ja dopiero raz tam byłem............... ale mam ochote na więcejPatrząc na taką rakietową, to czterotłoczek z wrx'a przy ostrym traktowaniu środkowego pedała, nie wydala![]()

i to jeszcze na kartoflanych oponach z tego co pamiętamwicher pisze: brakowało hamulunku grzał się a tarcza sinaaa...... no tak ale ja dopiero raz tam byłem

Też się dziwie, co ten ryjeks o tych hamulcach gada jak on tego w ogóle nie używa, tylko gaz w podłogę depcze

Ty nie masz hamować na rakietowej tylko gaz dusić
New Age jest cięższe i może tu jest klucz
U mnie na razie dają radę te 4 tłoczki i nie odczuwam dyskomfortu ale ja hamuje silnikiem
Z drugiej strony przerzucenie zacisków to jest chwila moment, więc 2x do roku można się pobawić.
Załóż i daj znać jak jest po prostu

New Age jest cięższe i może tu jest klucz

U mnie na razie dają radę te 4 tłoczki i nie odczuwam dyskomfortu ale ja hamuje silnikiem

Z drugiej strony przerzucenie zacisków to jest chwila moment, więc 2x do roku można się pobawić.
Załóż i daj znać jak jest po prostu

ryjeks pisze: a zimą kłopot tylko ..
No wlasnie, jak sobie z takimi potworkami radza abs'y ? Czy sa w stanie zejsc z cisnieniem tak nisko zeby oblokowac kola np na sniegu czy lodzie? O tym nie myslalem przy upgrade'ach hamulcow. Faktem jest ze wycieczka wrxem na standardowych hamulcach , pod górkę jest ok i starcza. Z górki gorzej

Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
ABS to zło
Skoro dają sobie rady ze złotymi brembo, to i z tymi będą dawać, a co do spadania z górek, to jeśli nie umiejętnie używasz hamulca to nawet prosiaki nie pomogą 

ABS znałem kiedyś takiego, cwaaniaaak jakich mało ale jak mu bezp. wyciągłem tak po gooościu słuch zaginął
przyznam, że tu temat rozwinął się wokól tarczy 350mm no ja bardziej się skłanialem ku 330mm bo tak akuratniejsza się wydaje ale skoro pod 17" wejdzie hmmmm
no nic jest co przemyśleć choć obawiam się że najpierw moda skrzyni trza bedzie zrobić bo turkocze że aż ciarki mnie przechodzą..

przyznam, że tu temat rozwinął się wokól tarczy 350mm no ja bardziej się skłanialem ku 330mm bo tak akuratniejsza się wydaje ale skoro pod 17" wejdzie hmmmm
no nic jest co przemyśleć choć obawiam się że najpierw moda skrzyni trza bedzie zrobić bo turkocze że aż ciarki mnie przechodzą..

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
wicher, jeździsz z ABSem i chcesz hamulce wymieniać?
Wyłącz to świństwo i od razu będzie o niebo lepiej hamowało. Potem dopiero zastanawiaj się, czy hamulce potrzebujesz zmieniać.

Wyłącz to świństwo i od razu będzie o niebo lepiej hamowało. Potem dopiero zastanawiaj się, czy hamulce potrzebujesz zmieniać.
A czy przypadkiem w WRC Imprezowym nie byl 6 tloczek z tarczami 350 na asfalt? I dlatego takie efekty: http://goo.gl/ncCRIw
Pzw,
MCC
Pzw,
MCC