Zaciski porsche do bugu

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zaciski porsche do bugu

Post 21 paź 2013, o 13:28

Hello,

http://allegro.pl/zaciski-porsche-cayen ... 06346.html - jak myślicie warto wchodzić w taki zakup jako mod hebla w wrx? Co prawda ja celowałbym w model 17zrl bo jest pod 330 tarcze?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Zaciski porsche do bugu

Post 21 paź 2013, o 13:38

Tak, wkłada się hamulec z Prosiaka do Imprezy. Ale nie jest to plug-and-play. Coś tam trzeba poprzerabiać.

Ponoć hamuje doskonale, a wychodzi dużo taniej niż produkty w rodzaju APracing.

Wiem, że kiedyś 4turbo w Mysiadle się tymi hamulcami zajmowało.

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 21 paź 2013, o 13:44

Pod 350 tarcze to chyba nic mniej niz 18" felga? Ale z taka srednica to musi niezle WRX hamowac :)

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 13:54

Dlatego celuje w model 17 bo jest pod 330 mm tarcze co na 17" wejdzie

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 17:09

wicher, zagadaj do booSTiego, on ma takie w swoim Czarnuchu i w sumie ma 350, a dokładniej to chyba wychodzi 345 na feldze 17" tyle, że trzeba wiedzieć w których miejscach odważniki kleić, bo je urywa :mrgreen:

kowalowal
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: si gt 2000

Post 21 paź 2013, o 17:14

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=11412

popatrz w ten temat , są nawet foty co i jak

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 21 paź 2013, o 17:17

Szukaj pod hasłem AP Ryking, ew http://m-drive.pl/am-brakes/
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 17:34

wicher, tylko musisz pamiętać o jednej rzeczy, że jak będziesz śmigał na takiej oponie na jakiej byłeś ostatnio na Rakietowej (czyt. łysej ;-) ), to Cię nawet hamulce z F-16 nie zatrzymają :-p Nie wspomne już, o w miarę odpowiednim klocku i tarczy do zacisku z prosia..

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 19:44

brahu, spoko jak juz zacisk będzie to i klocka sie dobierze i tarcze na razie robie rekonesans co by zamiast klasycznego brembulca wsadzić....a opony to kolejny krok....i tak dalej :cofee:

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 19:55

kowalowal pisze:http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=11412

popatrz w ten temat , są nawet foty co i jak
kurde trochę to szlifowanie zwrotnic do mnie nie przemawia.....

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 21 paź 2013, o 20:11

wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.

Chyba, że w grę wchodzą hamowania na autostradzie z 250 do 0 i tak kilka razy ;)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 20:17

ryjeks pisze:wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.
ale mówisz w kontekście użytkowania czy kosztów eksploatacji...? :o :o :o :o :o

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:23

Użytkowania.

Nie sądzę, że nie masz czym hamować, w tym sensie, że nie daje rady zacisk-tarcza-klocek.

Daj nowy płyn hamulcowy jakiś "racing" przewody w stalowym oplocie i będzie malyna.

Chyba, że wyraźnie czujesz, że nie dają rady, ale do naszych zastosowań, hamulec z prosiaka to IMHO przerost formy nad treścią,
a zimą kłopot tylko ...
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:27

wicher, spoko, luz, wiadoma sprawa, zresztą podobnie jak u mnie, lista z modami w aucie zamiast się kurczyć, to się wydłuża :mrgreen: Co do spowalniaczy, to też się konkretnie tym przypadkiem interesuję, bo niestety ale złotka brembulcowe dalej się nieźle cenią (plus tarcza i klocek), a jeśli chodzi o 4tłoczka wrx-owego, to jestem zdania, że to dość spora masa jak na taki zacisk, choć sporo ludzi sobie ceni i jest zadowolona.
ryjeks pisze: wicher, moim skromnym zdaniem to jest za duży hamulec do tego auta ..., bo więcej z tym kłopotu i niedogodności niż pożytku.

Chyba, że w grę wchodzą hamowania na autostradzie z 250 do 0 i tak kilka razy ;)
bo ja wiem, w końcu to new age, a w lżejszej gc8 fajnie się sprawdza. Dużo ludzi mówi, że to drut i zło :evilgrin: , a bardzo dużo ludzi na tym śmiga i są zadowoleni :cofee: Patrząc na taką rakietową, to czterotłoczek z wrx'a przy ostrym traktowaniu środkowego pedała, nie wydala :roll: :-)

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 20:29

No ten zestaw mój to tak troszki lipnie hamuje przyznam a tarcza brembulec a klocek Carbolaine (ale fajnie piszczy :-d ). Przewody w oplocie są płyn nie wiem nawet szczerze..... Ten hebel z prosiaka to szukanie opcji dla brembulca sti.....
fakt zimą trzeba by było swap robić na czterotłoczek.... :-(

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 20:33

Patrząc na taką rakietową, to czterotłoczek z wrx'a przy ostrym traktowaniu środkowego pedała, nie wydala :roll: :-)
święta prawda oj święta. W lżejsze budzie gc8 to fakt te zaciski nawet robią robotę ale ta moja śfynka troszki waży i np na rakietowej brakowało hamulunku grzał się a tarcza sinaaa...... no tak ale ja dopiero raz tam byłem............... ale mam ochote na więcej :thumb:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:33

a na cholere Ci zimą hamulce? będziesz sobie silnikiem hamował ;-)

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 20:35

o kurde to jest myśl faktycznie a i rączki się szybkie zrobią bo trza się będzie ratować a nie hamować :lol:

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:36

wicher pisze: brakowało hamulunku grzał się a tarcza sinaaa...... no tak ale ja dopiero raz tam byłem
i to jeszcze na kartoflanych oponach z tego co pamiętam :-p a pomyśleć co się dzieje jak jest jakaś "lepka" guma :whistle:

Też się dziwie, co ten ryjeks o tych hamulcach gada jak on tego w ogóle nie używa, tylko gaz w podłogę depcze :evilgrin:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:39

Ty nie masz hamować na rakietowej tylko gaz dusić :mrgreen:

New Age jest cięższe i może tu jest klucz :idea:
U mnie na razie dają radę te 4 tłoczki i nie odczuwam dyskomfortu ale ja hamuje silnikiem :lol:

Z drugiej strony przerzucenie zacisków to jest chwila moment, więc 2x do roku można się pobawić.

Załóż i daj znać jak jest po prostu :-)

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 21 paź 2013, o 20:47

ryjeks pisze: a zimą kłopot tylko ..

No wlasnie, jak sobie z takimi potworkami radza abs'y ? Czy sa w stanie zejsc z cisnieniem tak nisko zeby oblokowac kola np na sniegu czy lodzie? O tym nie myslalem przy upgrade'ach hamulcow. Faktem jest ze wycieczka wrxem na standardowych hamulcach , pod górkę jest ok i starcza. Z górki gorzej ;-(
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

brahu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 21 paź 2013, o 20:52

ABS to zło :evilgrin: Skoro dają sobie rady ze złotymi brembo, to i z tymi będą dawać, a co do spadania z górek, to jeśli nie umiejętnie używasz hamulca to nawet prosiaki nie pomogą ;-)

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 paź 2013, o 21:19

ABS znałem kiedyś takiego, cwaaniaaak jakich mało ale jak mu bezp. wyciągłem tak po gooościu słuch zaginął :-)

przyznam, że tu temat rozwinął się wokól tarczy 350mm no ja bardziej się skłanialem ku 330mm bo tak akuratniejsza się wydaje ale skoro pod 17" wejdzie hmmmm

no nic jest co przemyśleć choć obawiam się że najpierw moda skrzyni trza bedzie zrobić bo turkocze że aż ciarki mnie przechodzą.. :-(

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 paź 2013, o 21:31

wicher, jeździsz z ABSem i chcesz hamulce wymieniać? :?

Wyłącz to świństwo i od razu będzie o niebo lepiej hamowało. Potem dopiero zastanawiaj się, czy hamulce potrzebujesz zmieniać.

mcc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX seria+

Post 21 paź 2013, o 23:31

A czy przypadkiem w WRC Imprezowym nie byl 6 tloczek z tarczami 350 na asfalt? I dlatego takie efekty: http://goo.gl/ncCRIw

Pzw,
MCC
no pain, no gain

http://www.pundit.pl - INTELIGENTNY BUDYNEK

ODPOWIEDZ