Witam,
Na kropce jakoś niechętnie jest ktokolwiek udzielić odpowiedzi, pewnie Ci co wiedzą prowadzą ASO lub inny handel i zdradzenie tajemnicy oznaczałoby spadek sprzedaży :)
Co udało mi się dowiedzieć?
OEM przepływki są wrażliwe na wilgoć, nieszczelności w dolocie.
Swoją nówkę OEM zakupiłem 3 miesiące temu. Po podmianie banan z ryja nie schodził. Po miesiącu zaczął słabnąć a w chwili obecnej jest taki jak go kupiłem. Na jedynce ogień (chyba, ze sprawną byłby pewnie większy), na dwójce to już nie to. Na trójce i wyższych przy wciśnięciu gazu do oporu przy 2,5 tys obr tak jakby chciał a nie mógł... Puszka filtra OEM, filtr Knechta. Nie uśmiecha i się tyle kasy łądować w przepływki, żeby mieć uciechy na miesiąc...
Jakieś rady? Coś gdzieś uszczelnić?
Przyczyna padających przepływek
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Forczyslaw
- 0 gwiazdek
- Auto: S-turbo
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Przyczyna padających przepływek
Mnie tez byl laskaw pasc, jak sprawdzilem Denso byl ostatnio montowany. Z tego co czytalem to glownie wilgoc zabija przeplywki. U mnie tez tak sie stalo - woda w przeplywoierzu chyba go specyficznie uszkodzila - podobnie jak u Ciebie - po odpaleniu i delikatnym rozgrzaniu ogien, za chwile muli - bez check engine. Moze wyjsciem bylby jakis lepszy wklad do filtra - rozsadek podpowiada mi, ze wilgoc lepiej powinien usunac np. nasaczany wklad jak produkuje k&n, ale z tego co wiem on ma wiekszy przeplyw powietrza, stad tez i ECU moze glupiec.
Koledzy w moim watku (http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=12690) z pytaniem o ceny przeplywek ($100 w USA za DENSO i Delphi lub nawet ok $30 za no-name) poradzili mi usunac przeplywke, ale w cywilnych zastosowaniach mam watpliwosci. Na szybko zamowilem z ciekawosci taka przeplywke za $30 jak sie sprawdzi to kupie 5 i bede wymienial jak sie skonczy. Jak nie to mala strata krotki zal - zakupie Delphi lub Denso i mam nadzieje, na rok wystarczy.
Pzw,
MCC
Koledzy w moim watku (http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=12690) z pytaniem o ceny przeplywek ($100 w USA za DENSO i Delphi lub nawet ok $30 za no-name) poradzili mi usunac przeplywke, ale w cywilnych zastosowaniach mam watpliwosci. Na szybko zamowilem z ciekawosci taka przeplywke za $30 jak sie sprawdzi to kupie 5 i bede wymienial jak sie skonczy. Jak nie to mala strata krotki zal - zakupie Delphi lub Denso i mam nadzieje, na rok wystarczy.
Pzw,
MCC