95 tys. przebiegu i jak dotąd jest dobrze:)
Chloriane a czy Ty teraz nie jesteś wyznawcą zielonej kuryChloru pisze: Ja nie mam SBD i jestem zadowolony
I niemieckie kobietyChloru pisze:Nie, liczy się tylko prawdziwa niemiecka technika ;).
:D :D :D Bardziej mi to przypomina opis pewnej najliczniejszej partii opozycyjnej w naszym sejmie, ale faktycznie, coś w tym jest :) Przez kilka miesięcy wertowałem konkurencyjne delarskie forum Subaru i jest tam pewna grupka właścicieli diesla Subaru, którzy negują wszelkie słowa krytyki ich autek. Nie było ich dużo, ale na tamtym forum wykazują się dość dużą aktywnością. Obserwowałem rynek przez ten czas i jasno widać, że przynajmniej wśród diesli wyprodukowanych przed 2011 rokiem problem uszkodzonych silników jest więcej niż marginalny. Niewątpliwie jakaś wada jest, bo nie sądzę, żeby diesla Subaru wybierała grupa ludzi, którzy szczególnie nie dbają o samochody, nie wymieniają ani nie dolewają oleju. Zdarzają się też pojedyncze padnięte MY11 oraz MY12 choć w znacznie mniejszej liczbie (na ile jest to spowodowane ewentualnymi poprawkami a na ile tym, że nie osiągnęły jeszcze "krytycznych przebiegów" , nie wiadomo). Zakupu diesla poniżej MY11 bałbym się ryzykować. Gdybym szukał samochodu, którym miałbym jeździć do 5 lat i przebiegu 150 tys.km, czyli tyle ile wynosi przedłużona gwarancja Subaru, wówczas byłbym skłonny zaryzykować zakup tego dyszla, bo jeździ naprawdę fajnie i ma nawet rasowy dźwięk. Ale w przypadku chęci użytkowania samochodu powyżej tego okresu, zdecydowanie wolałbym benzynę. Zresztą uważam, że każdy współczesny diesel nie nadaje się jako auto na lata....ccwrc pisze:Pozwolę sobie zacytować :)
"Grupa druga: właściciele Subaru Boxer Diesel. Ludzie, którzy nienawidzą, żeby o nich pisać. Mają swój hermetyczny świat, w którym posługują się skrótami SIP i SBD. Nienawidzą też obcych, zwłaszcza tych, którzy nie mają Subaru......./
FUX, a co Ty tam robisz na forum bmw, ha ?FUX pisze: a na forum bmw tną się
Jak to coesilon pisze:
FUX, a co Ty tam robisz na forum bmw, ha ?
FUX pisze: Ja mam tam długi staż
no widzisz, ja nie czytałem i wdepnąłemFUX pisze: strach kupować.
to chyba seria X5So What! pisze: Bolidami Młodego Wieśniaka