czy ja na pewno mam subaru???? pomocy!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
sq1gzg
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

czy ja na pewno mam subaru???? pomocy!!

Post 23 sty 2014, o 09:42

posiadam (podobno) subaru imprezę 1,6 90km 4wd kombi 1998 rocznik .
Padł zewnętrzny przegub prawy przód niby normalne ale..... pięć różnych już mi przywieźli i żaden nie pasuje ;-( mój ma 27 i 30 zębów jest bez pierścienia abs (mam abs ale z tarczy ) i powinien mię długość całkowitą 146 mm a jak trafię że zęby się zgadzają to jest za długi zresztą wszystkie są za długie :-| i jak w kabarecie mam całe sprawne auto tylko przegub jest do d... auto stoi u mechanika i blokuje warsztat a ja nie mam czym jeździć (a teraz 4wd by się przydało)
może ktoś pomoże gdzie i jak taki przegub wyczarować

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: czy ja na pewno mam subaru???? pomocy!!

Post 23 sty 2014, o 10:33

Moze sprobuj w jakims serwisie specjalizujacym sie w subaru, zeby Ci wyszukali po numerze VIN?
Tak, jak sadze, byloby najprosciej, skoro normalne sklepy/serwisy sobie nie radza.
Jacek "AMI" Rudowski

Simpson
0 gwiazdek
Auto: Impreza 2.0 N/A

Post 23 sty 2014, o 14:27

Znajdź bardziej ogarniętego mechanika w swojej okolicy. Jak można Ci pomóc, skoro nie wiemy skąd jesteś?
Albo tak jak AMI prawi - dzwoń do ASO i podaj VIN. Zagadki się zdarzają. W ostateczności pozostaje mniejsze zło, czyli regeneracja.

Carnero
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: t-dziad

Post 23 sty 2014, o 15:58

Kiedyś zamówiłem przegub do 2.0 ale przysłano mi do 1.6/1.8. Jeżeli chcesz to go zwymiaruję - może będzie pasować.

Poza tym, może kiedyś został zmieniony i założono inny, a jeden z tych które warsztat dla Ciebie zamówił jest właściwy?

zyggi
0 gwiazdek

Post 23 sty 2014, o 17:54

o ile jest za dlugi i z ktorej strony? ja tez nowy przegub mialem dluzszy niz stary ale sie okazalo ze to czesc z wielowypustem a tak wsio pasowalo i jezdzi bez problemu..widac nazwa subaru coniektorych paralizuje doszczetnie ;]

Gepard
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Niebieska Wanna MY99

Post 23 sty 2014, o 22:34

Napisz skąd jesteś jak z warszawy to daj znać to jutro Ci ogarne pasujący

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo

Post 24 sty 2014, o 19:23

Kupujesz 27/30 z pierścieniem ABS i go w 5 sek. zdejmujesz. Mam 149mm, powinien podejść.
vel misza, Pozdrawiam!

GUEST
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: STI PPP
Polubił: 5 razy
Polubione posty: 1 raz

Post 24 sty 2014, o 22:29

Skoro są przeguby z przodu to na pewno nie masz ......... Poloneza bo to kultowe RWD :-p

sq1gzg
0 gwiazdek

Post 27 sty 2014, o 13:54

chyba sukces :) dziś ma być przegub o długości 145,5mm jak będzie napisze (a swoją drogą to będzie trafiony 5 na 6 mozliwych??? przekonam sie po 15:))

sq1gzg
0 gwiazdek

Post 27 sty 2014, o 22:49

a jednak sukces :) subaru nawet bokiem polatało dzisaj (1.6 a może i bez reduktora :-) :-d ) piąty przegub był dobry trzeci filtr oleju, jedynie filtr powietrza trafiłem za pierwszym razem :-) teraz tylko kupić przedni prawy błotnik zielony ładny kupic i będzie ok po na obecnym automatyczna brama której odbiło zostawiła trwały ślad (pozycja już nowa bo brama była twarda
:-|

dziękuję za pomoc (pomożecie ..... pomożemy :-) )

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Post 30 sty 2014, o 09:32

do: sq1gzg IMO nie serwisuj tego subaraka u tego mechanika. Auto powinno być serwisowane u mechanika, który ma z tym doświadczenie. Inaczej przy poważniejszych wymianach typu rozrząd możesz narobić sobie mega problemów. Też miałem klasyka 1.6 tylko 95KM serwisowałem u mechaników, którzy znają się na subaru i auto przejechało 300kkm bez problemów. Uzupełnij profil o to skąd jesteś i wtedy ktoś z kolegów doradzi Tobie gdzie serwisować to auto.
Jest ryzyko, musi być wybór.

ODPOWIEDZ