wahania obrotów 2.0 diesel outback
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
wahania obrotów 2.0 diesel outback
Wczoraj po zimnej nocy uruchomiłem samochód za trzecim razem. Po przejechaniu kilku kilometrów zaczął dochodzić do mnie jakiś dziwny odgłos "metalicznego " dźwięku , który po chwili zanikl i ponownie po jakimś czasie znów się pojawił. Następnie stanąłem i podkrecilem do 2000 obr. poczym pojawił się znów ten sam odgłos a obroty spadły na moment do 1000 i po zaniknieciu odglosu obroty wróciły do 2000. Czy ktoś wie co się dzieje lub czego się spodziewać?
-
kornik1981
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Outback IV 2.0 d, który się nie rozsypuje- w sferze marzeń:); a obecnie Opel Astra H 1.4
- Polubił: 0
- Polubione posty: 2 razy
Re: wahania obrotów 2.0 diesel outback
Napisz więcej danych: rocznik, przebieg, jaki masz zalany olej itp.
rocznik 2008, przebieg 185kkm, castrol, nic nie robione jeśli chodzi o sprzęgło i koło. Przed większymi mrozami nie zauważałem tego typu zachowania.
-
kornik1981
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Outback IV 2.0 d, który się nie rozsypuje- w sferze marzeń:); a obecnie Opel Astra H 1.4
- Polubił: 0
- Polubione posty: 2 razy
Najprawdopodobniej wtryski się poddają- w skrajnym przypadku może to doprowadzić do uszkodzenia silnika. Radzę tego nie lekceważyć, ponieważ silniki te, z roczników przed II połową 2010 mogą "kończyć się" w okolicach 150-200 tys.km (zaznaczam- jest to wiedza z forum, a nie z własnego doświadczenia). Trochę o trwałości tych silników znajdziesz tutaj: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... ead#unread