problem ze subarakiem legacy '93

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
benator
0 gwiazdek
Auto: obecnie brak :/
Polubił: 0
Polubione posty: 0

problem ze subarakiem legacy '93

Post 8 gru 2008, o 18:16

Słuchajcie dobrzy ludzie coś mi się dzieje z autem i nie wiem co to może być. Może ktoś powie mi cóż dolega mojemu legacy z 93 roku. Ostatnimi czasy jeździłem po bezdrożach i wjechałem w kałużę która okazała być się głęboka i coś mi przyhaczyło o podwozie.od tego czasu mam problem z autem: jadąc na wstecznym zauważyłem że głośniej chodzi niż zwykle( chodzi mi o taki specyficzny dźwięk biegu wstecznego jak w wielu autach) a ruszając z jedynki coś mi stuka- dźwięk dochodzi z przedniej lewej strony. nie wiem co mu jest, czy może to oznaczać że skrzynia się sypie plus np. problem z półośką z przodu???? jeśli ktoś się zna i może mi pomóc zdiagnozować problem to bardzo proszę o pomoc.opisałem problem tak jak potrafię. mieszkam teraz we Wrocku gdyż studiuję i jeśli ktoś zna jakiegoś taniego ale dobrego fachowca od tych spraw w tym mieście to proszę o jakieś namiary.troche obawiam się że czeka mnie droga naprawa i że auto rozsypie mi się jak będę jechał na święta do domu a perspektywa 120 km teraz wydaje mi się ryzykowna. za wszelkie rady itp z góry dziękuję i mimo wszystko NIECH ŻYJE MARKA SUBARU :-)

s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...ukochany:D

dareq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93

Re: problem ze subarakiem legacy '93

Post 9 gru 2008, o 10:17

Pewnie jakies uszkodzenie mechaniczne,po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales ?
Posiadam subaraka z tego rocznika ale niestety za krotko zeby Ci w czyms pomoc...ale licze na moich "starszych" :thumb: kolgow...to kopalnia wiedzy :!:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 9 gru 2008, o 10:20

benator pisze: dźwięk dochodzi z przedniej lewej strony.
Dla mnie to brzmi jak przegub.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

benator
0 gwiazdek

Post 9 gru 2008, o 23:55

Gal pisze: Dla mnie to brzmi jak przegub.
a z tym wstecznym to myślisz ze to inna sprawa?? bo chyba przegub nie ma z tym wiele wspolnego co nie?
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie

benator
0 gwiazdek

Post 10 gru 2008, o 00:00

dareq pisze: po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales
dareq pisze: Pewnie jakies uszkodzenie mechaniczne,po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales ?
Posiadam subaraka z tego rocznika ale niestety za krotko zeby Ci w czyms pomoc...ale licze na moich "starszych" kolgow...to kopalnia wiedzy
wiem ze to była głęboka kałuża bo nieżle sie zanużył cholera a chciałem tylko przez nią przejechac a tu teraz remont sie kroi ale dzieki za oddzew w tej sprawie :thumb:
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 10 gru 2008, o 00:03

benator pisze:
Gal pisze: Dla mnie to brzmi jak przegub.
a z tym wstecznym to myślisz ze to inna sprawa?? bo chyba przegub nie ma z tym wiele wspolnego co nie?
Nie wiem.
Pzywaliłeś w coś podwoziem - wszystko się mogło stać. Jeżeli Ci rzęzi wyraźnie z którejś strony, a zwłaszcza nasila się przy skrętach, to przegub jest b. prawdopodobny.
Tyle, że nie da się tego zdiagnozować przez internet - musisz wsadzić samochód na podnośnik i posłuchać co się dzieje.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

benator
0 gwiazdek

Post 10 gru 2008, o 22:56

Gal pisze: Nie wiem.
Pzywaliłeś w coś podwoziem - wszystko się mogło stać.
gadałem z mechanikiem który mówił ze 20 lat siedzi w subaru i ze to moze byc przegub poloska lub nawet mechanizm roznicowy ale jutro bedzie to diagmozowal i sie okaze co dolega mojej furmanie:-)
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie

ODPOWIEDZ