problem ze subarakiem legacy '93
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
problem ze subarakiem legacy '93
Słuchajcie dobrzy ludzie coś mi się dzieje z autem i nie wiem co to może być. Może ktoś powie mi cóż dolega mojemu legacy z 93 roku. Ostatnimi czasy jeździłem po bezdrożach i wjechałem w kałużę która okazała być się głęboka i coś mi przyhaczyło o podwozie.od tego czasu mam problem z autem: jadąc na wstecznym zauważyłem że głośniej chodzi niż zwykle( chodzi mi o taki specyficzny dźwięk biegu wstecznego jak w wielu autach) a ruszając z jedynki coś mi stuka- dźwięk dochodzi z przedniej lewej strony. nie wiem co mu jest, czy może to oznaczać że skrzynia się sypie plus np. problem z półośką z przodu???? jeśli ktoś się zna i może mi pomóc zdiagnozować problem to bardzo proszę o pomoc.opisałem problem tak jak potrafię. mieszkam teraz we Wrocku gdyż studiuję i jeśli ktoś zna jakiegoś taniego ale dobrego fachowca od tych spraw w tym mieście to proszę o jakieś namiary.troche obawiam się że czeka mnie droga naprawa i że auto rozsypie mi się jak będę jechał na święta do domu a perspektywa 120 km teraz wydaje mi się ryzykowna. za wszelkie rady itp z góry dziękuję i mimo wszystko NIECH ŻYJE MARKA SUBARU 

s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...ukochany:D
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
- dareq
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: problem ze subarakiem legacy '93
Pewnie jakies uszkodzenie mechaniczne,po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales ?
Posiadam subaraka z tego rocznika ale niestety za krotko zeby Ci w czyms pomoc...ale licze na moich "starszych"
kolgow...to kopalnia wiedzy 
Posiadam subaraka z tego rocznika ale niestety za krotko zeby Ci w czyms pomoc...ale licze na moich "starszych"

Dla mnie to brzmi jak przegub.benator pisze: dźwięk dochodzi z przedniej lewej strony.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
a z tym wstecznym to myślisz ze to inna sprawa?? bo chyba przegub nie ma z tym wiele wspolnego co nie?Gal pisze: Dla mnie to brzmi jak przegub.
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
dareq pisze: po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales
wiem ze to była głęboka kałuża bo nieżle sie zanużył cholera a chciałem tylko przez nią przejechac a tu teraz remont sie kroi ale dzieki za oddzew w tej sprawiedareq pisze: Pewnie jakies uszkodzenie mechaniczne,po wyjechaniu z tej kaluzy lub pozniej nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc w co zapakowales ?
Posiadam subaraka z tego rocznika ale niestety za krotko zeby Ci w czyms pomoc...ale licze na moich "starszych" kolgow...to kopalnia wiedzy

s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
Nie wiem.benator pisze:a z tym wstecznym to myślisz ze to inna sprawa?? bo chyba przegub nie ma z tym wiele wspolnego co nie?Gal pisze: Dla mnie to brzmi jak przegub.
Pzywaliłeś w coś podwoziem - wszystko się mogło stać. Jeżeli Ci rzęzi wyraźnie z którejś strony, a zwłaszcza nasila się przy skrętach, to przegub jest b. prawdopodobny.
Tyle, że nie da się tego zdiagnozować przez internet - musisz wsadzić samochód na podnośnik i posłuchać co się dzieje.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
gadałem z mechanikiem który mówił ze 20 lat siedzi w subaru i ze to moze byc przegub poloska lub nawet mechanizm roznicowy ale jutro bedzie to diagmozowal i sie okaze co dolega mojej furmanie:-)Gal pisze: Nie wiem.
Pzywaliłeś w coś podwoziem - wszystko się mogło stać.
s...szybki
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie
u...urzekający
b...bezawaryjny
a...all wheels drive
r...robi wrazenie