Dywaniki Impreza GD
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Dywaniki Impreza GD
Cześć!
Chciałbym kupić gumowe (nie korytka) dywaniki do swojej imprezy i mam zonka... nic nie znajduję :( Albo źle szukam albo faktycznie nic nie ma.
Na alle znalazłem kpl za 135 zeta ale nie do końca podoba mi się dywanik pasażera który zwyczajnie jest krótki -> http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-czarn ... 79348.html
Ładny wzór mają :)\
Macie jakieś podpowiedzi co i gdzie z tymi dywanikami?? Może pasuja z innego modelu??
Chciałbym kupić gumowe (nie korytka) dywaniki do swojej imprezy i mam zonka... nic nie znajduję :( Albo źle szukam albo faktycznie nic nie ma.
Na alle znalazłem kpl za 135 zeta ale nie do końca podoba mi się dywanik pasażera który zwyczajnie jest krótki -> http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-czarn ... 79348.html
Ładny wzór mają :)\
Macie jakieś podpowiedzi co i gdzie z tymi dywanikami?? Może pasuja z innego modelu??

FOTOGRAFIA ŚLUBNA I NIE TYLKO --> http://www.tomaszmosiadz.pl/ <--
Re: Dywaniki Impreza GD
ja mam w bugeye Rigumy z lanosa i jest nieźle, może nie jest spasowane idealnie, ale swoją rolę spełniająDyziek pisze: Może pasuja z innego modelu??

Mam takie w Hawku, dopasowane 98%
: http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-petex ... 25768.html

Ayu, właśnie czegoś takiego szukam... wiadomo guma nie będzie tak ładna jak welur ale jest praktyczniejsza i takie tam... napisz proszę na czym polega te 2% niedopasowania :)

FOTOGRAFIA ŚLUBNA I NIE TYLKO --> http://www.tomaszmosiadz.pl/ <--
Witam ja kupiłem takie i jestem zadowolony 100% dopasowane i nie drogie http://allegro.pl/subaru-impreza-07-dyw ... 42979.html
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
A ktoś może widział jakieś porządne GRUBE i ładne gumowe dywaniki? Oryginalne są z kawała ciężkiej i grubej gumy, a do tego idealnie dopasowane. Niestety po służbie w drugim aucie przetarły się pod piętami. W aso kiedy zaczęli mówić, że ze 199 podrożały do 3... coś to przestałem ich słuchać (dosłownie! pasażer mówił, że tam było prawie 400zł).
Widziałem takie jedne ładne i grube z allegro (nie kojarzę producenta) u faceta u którego kupowałem felgi. Chciał oddać nowe prawie za darmo, wszystko były super ale tak waliły gumą że ponoć nie dawało się wytrzymać w aucie.
Tak więc koniecznie albo z polecenia albo sprawdzić organoleptycznie.
Tak więc koniecznie albo z polecenia albo sprawdzić organoleptycznie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Witek
- 6 gwiazdek
Dzięki, te Rigum rzeczywiście wyglądają rozsądnie, ale do Imprez udało mi się znaleźć jedynie 2008+. Do prawdziwych Subaru nie ma 
EDIT: Na stronie producenta są tylko 2008+ i 2014...

EDIT: Na stronie producenta są tylko 2008+ i 2014...

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Rigumy kupiłem do Legacy 2004 i naprawdę były porządne. I nie śmierdziały.
Wcześniej (tuż po zakupie tego Legacy) podjechałem do jakiejś hurtowni i koleś dopasował mi jakieś 4 uniwersalne dywaniki z różnych modeli (była opcja kupowania na sztuki). Ale to niestety nie to samo.
Witek, popatrz na kształty, porównaj - może jednak coś dopasujesz.
Wcześniej (tuż po zakupie tego Legacy) podjechałem do jakiejś hurtowni i koleś dopasował mi jakieś 4 uniwersalne dywaniki z różnych modeli (była opcja kupowania na sztuki). Ale to niestety nie to samo.
Witek, popatrz na kształty, porównaj - może jednak coś dopasujesz.
- Witek
- 6 gwiazdek
Godlik pisze: Witek, popatrz na kształty, porównaj - może jednak coś dopasujesz.
Ze zdjęcia kształt może się da, ale rozmiar już nie. Nie sądziłem nigdy, że nagle taki problem będzie z dywanikami, a przecież to ani wybitnie stary samochód, ani wybitnie rzadki...

Godlik pisze: Zobacz jeszcze tu:
http://www.rezaw-plast.pl/index.php
Jeszcze gorzej. Tylko 2014.
mati_poz pisze: Może od nowego modelu ?
Kupowanie za 250zł niedopasowanych dywaników od gorszego auta, to chyba średni pomysł.

Witek, za głupie 150 zł różnicy będziesz jeździł kulwym autem z dziurawych kurde dywanikami????
- Witek
- 6 gwiazdek
esilon, ale moje auto nie jest kulawe i nie ma dziurawych dywaników. 
Poza tym 400zł za de facto 1 dywanik (oczywiście tylko kierowcy się niszczy) to słabo... Zwłaszcza, że to są ogólnie do Imprezy, a nie STi. Gdyby były różowe...

Poza tym 400zł za de facto 1 dywanik (oczywiście tylko kierowcy się niszczy) to słabo... Zwłaszcza, że to są ogólnie do Imprezy, a nie STi. Gdyby były różowe...
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Kupiłem na alledrogo za 37 zyla do imprezy GD w firmie darmag czy jakoś tak.pasują idealnie,nie śmierdzą,za tą kasę jak się przetrą to kupię następne
Ma do wszystkich imprez z tego co widziałem
Wysłane z komóry.

Ma do wszystkich imprez z tego co widziałem
Wysłane z komóry.
- Witek
- 6 gwiazdek
koziolek, dzięki! Rzeczywiście są. Za taką cenę, skoro rzeczywiście nie śmierdzą to nawet lepiej kupić, aby były i ewentualnie szukać coś na następną zimę! Bardzo mi pomogłeś. 

- Witek
- 6 gwiazdek
Jednak mi nie pomogłeś. Te dywaniki są tak gównianie dopasowane, że tak samo jak do Imprezy pasują do Stara i Suzuki Hayabusa. Porównanie oryginałów i tego gówna. A sprzedawca oczywiście nie odbiera telefonu...
Co się robi w takich wypadkach na alegro?
Co się robi w takich wypadkach na alegro?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Korzysta z prawa odstąpienia od umowy a nie płacze na forum lub w maminy rękaw
Cześć Witek

Cześć Witek

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- koziolek
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester XT 2.5
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 9 razy
Przykro mi,jak dla mnie spełniają swe zadanie w 100% i pasują.Na aukcji są dokładne fotki,powinieneś porównać fotki z tymi co masz.
Wysłane z komóry.
Wysłane z komóry.
- Witek
- 6 gwiazdek
koziolek pisze: Na aukcji są dokładne fotki,powinieneś porównać fotki z tymi co masz.
Impreza ma po prawej stronie dywanika kierowcy (lewej pasażera) łukowate wybrzuszenie tworzone przez tunel, więc te dywaniki nie mają prawa pasować i nie pasują. Mnie nie odpowiada kupowanie szalika i twierdzenie, że to rękawiczka. Nie mam auta na co dzień i rzadko nim jeżdżę, więc kierowałem się opisem, nie zdjęciami i tu pojawia się problem, bo jak piszesz, niby towar zgodny ze zdjęciami, ale nie zgodny z opisem... z drugiej strony zakup internetowy i ma się 14 dni na zwrot, tak? Tylko co ze zwrotem za koszta przesyłki w obie strony? No i muszę je wysłać z potwierdzeniem odbioru, czyli to chyba tylko poczta, tak?
Cześć Witek, w części aukcji są oferty które uwzględniają darmowy zwrot towaru do nadawcy, chyba przez inpost. Spójrz w swoją czy takiej opcji nie ma. Jak nie, to koszty wysyłki będą po Twojej stronie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Witek
- 6 gwiazdek
inquiz, dzięki za informacje!
Niestety nie ma takiej informacji. Rozumiem, że koszty odsyłki, bo za koszty wysyłki sprzedawca musi mi zwrócić?
No i to tyczy się odstąpienia od umowy.
W przypadku reklamacji inaczej, tylko co w sytuacji kiedy produkt jest zgodny ze zdjęciem, ale nie zgodny z opisem (jest napisane, że pasują do Imprezy, a nie pasują)?
Niestety nie ma takiej informacji. Rozumiem, że koszty odsyłki, bo za koszty wysyłki sprzedawca musi mi zwrócić?
No i to tyczy się odstąpienia od umowy.
W przypadku reklamacji inaczej, tylko co w sytuacji kiedy produkt jest zgodny ze zdjęciem, ale nie zgodny z opisem (jest napisane, że pasują do Imprezy, a nie pasują)?