Obcieranie przy skręcaniu HELP!!!
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Obcieranie przy skręcaniu HELP!!!
Witam ostatnio zmieniałem tarczobębny wraz ze szczękami i okładzinami po jakimś czasie (1000km) przy skręcaniu w prawo/ lewo coś dość mocno obciera (metal o metal). W bagażu nie ma nic wyjęte nawet boczki bo ca będe robił. Czy ktoś miał podobny problem ???
Re: Obcieranie przy skręcaniu HELP!!!
A linki ręcznego nie ocierają ? Albo któraś ze sprężynek , zawleczek ociera. Pozostaje ustalenie która strona i rozebrać zanim coś się zablokuje.
linki są spoko nie ma takowej opcji słychać wyraźnie obcieranie metal o metal po ruchy obrotowym. Coś komuś nasuwa się na myśl????
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
metalowa prowadnica klocków mocowana w jażmie pewnie obciera o tarczę. Musisz odkręcić 1 śrubę od zacisku i podnieść go do góry. latareczka i świecisz jaka jest przerwa pomiędzy tarcżą a tą blaszką. Kolega miał to samo. Ewentualnie może coś wpadło miedzy tylną osłonę tarczy a tarczę lub ta osłona dotyka do tarczy
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców
Problem rozwiązany. W końcu znalazł się czas rozebrałem co trzeba i powodem był rant wystający około 2 mm nad powierzchnie cierną tarczy i to właśnie on podczas skręcania (przechyły) tarł dołem o osłone metalową tarczy.