oklejanie auta folią

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

oklejanie auta folią

Post 29 mar 2014, o 07:40

Czy ktoś oklejał może forestera ? interesuje mnie koszt takiej imprezy, na pewno nie była by to folia matowa :-(

marat
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza 99' 1.6 było dziadek 2.0 jest
Polubione posty: 0

Re: oklejanie auta folią

Post 29 mar 2014, o 16:42

Też kiedyś myśałem nad oklejeniem swojej srebrnej imprezy na niebiesko ale na planach się skończyło
Ogólnie to oklejanie folią jest mniej trwałe nie wiele tańsze od tradycyjnego malowania zależy czy będziesz chciał potem powrócić do poprzedniego koloru czy nie ja jednak wolałbym malować
"OLD SUBARU NEVER DIE"

Herostrates
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0 XT 2004, Legacy 3.0 H6 2007

Post 29 mar 2014, o 17:31

Koszt około w profesjonalnym zakładzie 4000 zł cały forester

darecki1981
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: EVO 6 500 KM

Post 29 mar 2014, o 21:02

Herostrates pisze:Koszt około w profesjonalnym zakładzie 4000 zł cały forester
na taką cenę jestem przygotowany :-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 29 mar 2014, o 23:16

Zapytam z ciekawości ile moi znajomi ( zawodowcy w reklamie ) zrobili by forka :idea:

radeek21
0 gwiazdek
Auto: forek 2,5xt 2007

Post 30 mar 2014, o 10:59

znajomy okleił 7 miesięcy temu hawka pierwsze miesiące wyglądało świetnie ! Z racji że czasem trzeba auto umyć i pojawia sie problem myjni pojawiło się dużo miejsc gdzie folija sobie odchodzi - zły wykon ale jak chcesz okleić profesjonalnie to cena odstrasza. Te 4000zł to super cena zapytaj tylko co demontują do tego zabiegu bo wątpie że każdą uszczelkę :-( A wogóle skoro stać kogokolwiek wyłożyć 4k na folie to głęboko zastanawiam=łbym się nad malowaniem ! Dobrze zrobione i masz spokój na pare lat !

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 2 kwie 2014, o 09:16

Ja mam oklejoną impreze i folia ma juz na pewno ponad rok. Zderzaki(dół), okolice klamek - troche podniszczone natomiast wszedzie indziej folia sie trzyma. Pare razy mylem auto karcherem i nic nie odlazi. Kosztow niestety nie znam - poprzedni wlasciciel oklejal sam, rozbieral wiekszosc elementow. Widuje w pracy M3 oklejone badzo ladnie (z bliska nie widac zadnych baboli), przezylo zime i jakos stan sie nie pogorszyl, a to akurat chyba dosc czesto myte auto. ZTCP cena oklejenia M3 byla ok 4k. Folia z zasady ma inne przeznaczenie i jest chwilowa - ma na jakis czas zmienic wyglad auta ale tez ma zabezpieczyc org. lakier, co robi wg mnie - bardzo dobrze.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

trzymek
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: był outback 2.5 deep saphire jest forester MY08 już nie taki srebrny)

Post 2 kwie 2014, o 13:50

Czy jest jakiś problem z oklejeniem "krągłych" zderzaków forestera? Mam dwukolorowego outbacka (a'propos jest do sprzedaży - MY99, automat,2.5) i tak, jakoś chciałbym srebrnego forestera "zindywidualizować" :-) czarnym karbonowym zderzakiem i listwami...

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 kwie 2014, o 16:31

trzymek, nie idż tą drogą wyklejania Forka karbonem (jeśli już to jakieś detale)..

Ostatnio widziałem oklejone Audi A4 b4 kombi wyklejone białą folią w stylu karbon i to był jakiś dramat estetyczny...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

siewcu
5 gwiazdek

Post 3 kwie 2014, o 13:51

Gust jak ch., każdy ma swój. Jak się podoba w karbonie to niech klei w karbon, jego auto i to jemu ma się podobać.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

trzymek
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: był outback 2.5 deep saphire jest forester MY08 już nie taki srebrny)

Post 3 kwie 2014, o 14:30

de gistibus..., pytanie jednak zmierzało do tego, czy jakąkolwiek folią łatwo i "długowiecznie" można okleić te "krągłe" zderzaki... :idea:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 3 kwie 2014, o 15:59

trzymek, na pewno łatwiej będzie wykleić folią kolorową niż z karbonowym wzorem (może być trudno o utrzymanie równych ściegów na skomplikowanych kształtach i w efekcie będą fale dunaju)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Sh1
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester S-Turbo '99

Post 21 lip 2016, o 20:56

Pozwolę sobie napisać w tym wątku, gdyż temat posta podobny, ale dotyczy wnętrza Forestera. Design z 99 roku nieszczególnie mnie kręci i zastanawiam się nad odświeżeniem szarych plastików w całym aucie. Szczególnie, że w paru miejscach poprzedni właściciel lekko je sfatygował (rysy i przetarcia w paru miejscach).
W związku z tym, że plastiki są lekko perforowane mam pytanie czy ktoś już próbował je oklejać i jak przyjęły folię? Zastanawiałem się nad folią w grafitowym carbonie - widziałem kilka takich projektów i spodobały mi się. Dodatkowo pytanie czy folia na słupkach i drzwiach zniesie codzienne użytkowanie? Może macie jakieś inne pomysły?
Będę wdzięczny za rady jak i opinie w temacie, szczególnie te konstruktywne :-)

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 22 lip 2016, o 22:15

Opalarka i do dziela. Wszystko ladnie znika podgrzane. Tylko nie przegrzej.

Sh1
0 gwiazdek

Post 22 lip 2016, o 22:36

Postaram się :-)

MieciekA
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impraza GX kombi 2.0

Post 8 sie 2016, o 12:21

pokryj flokiem bedzie relly style :-)

Sh1
0 gwiazdek

Post 8 sie 2016, o 22:11

Brzmi intrygująco, ale to nie mój styl :giggle: Chwilowo walczę z instalacją filtra kabinowego, ale po oklejaniu podzielę się efektem :->

MieciekA
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impraza GX kombi 2.0

Post 10 sie 2016, o 10:20

Kilku znajomych pokrylo auta plastik dip czy jakostak sie to nazywa. Koszt np seata 3d to okolo 800zł. Kolor praktycznie dowolny. Ale jak jest gdzies ubytek w pokryciu na na bezdotykówce zaczyna odłazic. Ale w ten sposób mozna sie całego pokrycia pozbyc w celu zmiany koloru np.

ODPOWIEDZ