Turbina TD06-20G
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Turbina TD06-20G
witam mam sprawe mam na tej turbinie zajebista turbo dziure
dopiero wstaje przy 4 tys co robic? 
Re: Turbina TD06-20G
Kupic mniejsze turbo/kupic wiekszy silnik.
Ew. sobie zrobic antylaga :)
Ew. sobie zrobic antylaga :)
Jacek "AMI" Rudowski
co to znaczy wstaje przy 4tys wg otwarty caly czas :) ?
ja mam 2.5L i przy ok 4 tys jest 1.2 bara było przy 3800 ale troszke wiecej zaplonu i wstaje dalej ale auto ciagnie lepiej
mapa?
dziurawy up albo kolektor?
wieksza srednica up'a tez nie pomaga :/
wielki przedni IC ?
cos wiecej o aucie?
ps kocham jak AMI hejci mody !!
ja mam 2.5L i przy ok 4 tys jest 1.2 bara było przy 3800 ale troszke wiecej zaplonu i wstaje dalej ale auto ciagnie lepiej
mapa?
dziurawy up albo kolektor?
wieksza srednica up'a tez nie pomaga :/
wielki przedni IC ?
cos wiecej o aucie?
ps kocham jak AMI hejci mody !!
type R :D
Nie, nie hejci - tylko jak sie zaklada dosc duze jednak turbo do niezbyt duzego silnika, to chyba nie powinno byc zdziwienia, ze pozno wstaje.
No ale jak kto tam lubi.
No ale jak kto tam lubi.
Jacek "AMI" Rudowski
Ja mam również problem z TD06-20G turbina niestety nie wiem jakiej firmy z termostatem wszystko zabudowane. Wszystko działa ładnie rozpalam w kominku, po ok 10 min turbina się załącza dmucha ciepłe i jest ok, ale po ok 30-40min palenia turbina się wyłącza mimo iż dostaje bardzo gorące powietrze, wtedy już termostatem ustawiając nawet na 0 nie da się jej włączyć. Po około 5 minutach załącza się znowu i po 5-10 znów wyłącza i tak w kółko.
Czy to uszkodzony termostat czy turbina ma jakieś zabezpieczenie przed przegrzaniem i ją wyłącza jak intensywnie pale?
Moto Remo - regeneracja turbin w Warszawie
Przy TD06-20g to raczej normalny objaw. Max co ludzie z niej wyciskaja to ok 1bar przy 3600-3700 i full boost przy ok 4000-4200. Lepiej załóż TD05-20g - moc będzie podobna a wstaje około 500 obrotów wcześniej.
Wypieprzyć tego bota od razu...
zasrane reklamy
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Valder pisze: ale po ok 30-40min palenia turbina się wyłącza mimo iż dostaje bardzo gorące powietrze
30 - 40 minut upalania to ma prawo się wyłączyc nawet razem z całym komnikiem
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android