Z przodu mię trzeszczy

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Z przodu mię trzeszczy

Post 10 kwie 2014, o 11:38

Przy np. zjeżdżaniu z krawężnika, jak zawieszenie "dobija", to mi trzeszczy z obu stron z przodu. Autentycznie trzeszczy - jakby się samochód w szwach rozłaził. Byłem na owsianej, wytrzęśliśmy na szarpaku, nic. Tzn - znaleźliśmy luzy na przekładni, co naprawiłem, ale dalej trzeszczy. A czasem nawet stuknie, ale to może być półoś do wymiany, co jej jeszcze nie wymieniłem, bo drogo panie oj drogo, hej.

Komuś może trzeszczała Impreza z przodu? :giggle: Może to AGXy dożywają końca swoich dni?

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubione posty: 0

Re: Z przodu mię trzeszczy

Post 10 kwie 2014, o 11:40

Buda GC8 jest miękka i zwyczajnie cała pracuje przy takich sytuacjach jak zjeżdżanie z krawężnika - duża różnica wysokości w położeniu kół.
Obrazek

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 10 kwie 2014, o 11:41

No jo, ale kiedyś nie trzeszczała, tera zaczęło. Może mole zaczynajo wpie**alać od spodu.

freediver
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX 01' pogromca owadów :)

Post 10 kwie 2014, o 12:01

U mnie co jakiś czas trzeszczy odkąd założyłem poliuretany ale reguły kiedy i jak trzeszczy to nie ma.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 10 kwie 2014, o 13:57

obstawiam mocowanie kolumn amortyzatorów - jak elementy gumowe tam sparcieją z wiekiem, to dźwięk podobny wydają
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 10 kwie 2014, o 20:48

No to w sumie wyjaśnione. Bo faktycznie założyłem polibusze w zeszłym roku, a gumy przy amorach nowe nie są.

Podziękował.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 527 razy

Post 10 kwie 2014, o 21:01

Bergen, jak przestaje trzeszczeć z okazji deszczu to na 99% polibusze. U mnie czasami jęknie - zazwyczaj na progach zwalniających. Jak masz okazję to warto przesmarować co jakiś czas.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08

Post 11 kwie 2014, o 23:16

zamów ze strongflexa smar do poliuretanów przesmaruj dokładnie z instrukcją tuleje i będziesz miał ciszę :)
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców

ODPOWIEDZ