Komuś może trzeszczała Impreza z przodu?
Z przodu mię trzeszczy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Z przodu mię trzeszczy
Przy np. zjeżdżaniu z krawężnika, jak zawieszenie "dobija", to mi trzeszczy z obu stron z przodu. Autentycznie trzeszczy - jakby się samochód w szwach rozłaził. Byłem na owsianej, wytrzęśliśmy na szarpaku, nic. Tzn - znaleźliśmy luzy na przekładni, co naprawiłem, ale dalej trzeszczy. A czasem nawet stuknie, ale to może być półoś do wymiany, co jej jeszcze nie wymieniłem, bo drogo panie oj drogo, hej.
Może to AGXy dożywają końca swoich dni?
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Z przodu mię trzeszczy
Buda GC8 jest miękka i zwyczajnie cała pracuje przy takich sytuacjach jak zjeżdżanie z krawężnika - duża różnica wysokości w położeniu kół.

No jo, ale kiedyś nie trzeszczała, tera zaczęło. Może mole zaczynajo wpie**alać od spodu.
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
U mnie co jakiś czas trzeszczy odkąd założyłem poliuretany ale reguły kiedy i jak trzeszczy to nie ma.
obstawiam mocowanie kolumn amortyzatorów - jak elementy gumowe tam sparcieją z wiekiem, to dźwięk podobny wydają
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
No to w sumie wyjaśnione. Bo faktycznie założyłem polibusze w zeszłym roku, a gumy przy amorach nowe nie są.
Podziękował.
Podziękował.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Bergen, jak przestaje trzeszczeć z okazji deszczu to na 99% polibusze. U mnie czasami jęknie - zazwyczaj na progach zwalniających. Jak masz okazję to warto przesmarować co jakiś czas.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- rafik555
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08
zamów ze strongflexa smar do poliuretanów przesmaruj dokładnie z instrukcją tuleje i będziesz miał ciszę :)
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców