Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
e-grek
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester XT automat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Jestem nowy na forum

. Niedawno (listopad 2013) kupiłem Forestera XT(2006/2007) i po przejechaniu ok. 3000 km dopadł mnie problem UPG

. Naprawę chcę powierzyć bardzo doświadczonemu mechanikowi (choć niekoniecznie w Subaru). Przy okazji muszę zrobić rozrząd. Mam w związku z tym pytanie - jakie części najlepiej dobrać (oryginalne/zamienniki) i jakich konkretnie marek (jeśli zamienniki)? Z tego co wiem to na pierwszy montaż dają pasek rozrządu Mitsuboshi i rolki NTN, ale na tym kończy się moja wiedza. Przy okazji jestem ciekaw co sądzicie o kupowaniu części przez Allegro? Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
e-grek
-
Rafalo
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0R
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
a skąd jesteś? z allegro to można kubek do kawy kupić

na zamiennikach to Subaru z 300 KM jeżdżą zależy jaki zamiennik.
Rafalo
-
e-grek
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester XT automat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Z Warszawy. Wiem, że allegro jest ryzykowne. Dlatego właśnie się zastanawiam, gdzie kupić części i jakiej firmy. Może są jakieś lepsze zamienniki od oryginałów (i może tańsze

)?
e-grek
-
Rafalo
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0R
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
To Ci nie pomogę

4Turbo jest w Warszawie

ale słyszałem że jeszcze są dwa serwisy co się w tych autach specjalizują ale to niech ktoś Ci z w-wy pomoże. Jak ja wymieniałem pierwszy raz rozrząd to też chciałem kupić części z allegro ale mój mechanik powiedział mi że OK ale nie daje mi gwarancji na ten rozrząd, więc wybrałem części od niego ale za to z gwarancją a wyszło praktycznie na to samo.
Rafalo
-
zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
Dokładnie, oleje, klocki, paski to jednak z pewnego źródła muszą być... O części pytaj np carfit'a coś znajdzie i pewnie sprzeda w dobrej cenie. Sam rozrząd zrobi każdy PORZĄDNY serwis. Ale drugi problem gorzej u laika robić... Poszperaj na forum hasło serwis warszawa. Pozdro i witamy
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
zinc