Akurat mam z tydzień wolnego to sobie chcę parę rzeczy wymienić, założyć termoplasty zamiast gumowych osłon przegubu itp.
Chciałem się upewnić czy jeszcze coś mu dolega oprócz tego co znalazłem do tej pory.
Legac stał pół roku nie używany, od sierpnia jeżdżę nim z powrotem no i tak:
Hamulce totalna padaka po takim staniu bez jazdy: klocki i tarcze zaraz w sierpniu zrobiłem więc wykluczam żeby się coś z tym działo. Tulejki, tłoczki itp. jakoś przed zimą były czyszczone, przesmarowane, nic tam nie powinno pykać.
Na pewno walnięta jest przekładnia kierownicza (tak gdzieś od dwóch lat ma luzy) ale od niedawna (miesiąc góra dwa) przy hamowaniu na niskiej prędkości (np. w korku) pojawiło się rytmiczne 'skrobanie'.
Jakieś dwa miesiące temu na jednym ze skrzyżowań w nocy wpakowałem się poprzecznie na pas kolein, coś łupnęło - zwrotnica (może coś jeszcze?):o
Zwrotnicę pospawaliśmy i hula. Nowa/stara zwrotnica już sobie czeka na wymianę.
Świeci się jeszcze Check Engine na LPG - spiąłem zworki pod kierownicą, wymrygał przepływomierz, lambdę (ma prawo bo byłą wypięta...) i coś tam jeszcze, naprawiłem co mogłem i nadal świeci. Może silnik krokowy walnięty czy cuś.
W związku z powyższym: czy możecie polecić jakichś maniaków Subaru w Krakowie, którzy go prześwietlą powiedzą co mu dolega oprócz tego co sam widzę?
Nie wiem jakie są ceny usług w ASO Emil Frey - nigdy tam nie byłem, wiem, że znają się na rzeczy ale na 'konkurencyjnym' forum jest info sprzed dekady, które wskazywało na 350zł, więc trochę srogo...
Pozdro
[Dziad] gdzie na diagnostykę w Krakowie?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: [Dziad] gdzie na diagnostykę w Krakowie?
A&G - byłem u p. Andrzeja. Spoko koleś, zna się na temacie. Pozdro
-
qbutek
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy I 2.0, Forester s/tb, Celica Supra Mk2
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Fajnie, że się dziadki doczekały dobrego traktowania.
Jakbyś potrzebował el. zawieszenia, poduszek poli itp. to wal na PW.
Krokowy daje osobny nr błędu.
Jak dobrze jest wszystko z gazem, to nic nie powinno się świecić więcej niż na benzynie.
Jakbyś potrzebował el. zawieszenia, poduszek poli itp. to wal na PW.
Krokowy daje osobny nr błędu.
Jak dobrze jest wszystko z gazem, to nic nie powinno się świecić więcej niż na benzynie.
No niestety oprócz ASO to do tej pory nie znalazłem nikogo kto by miał przejściówkę do komputera. Błędy które znalazłem to jedynie te które 'morsem' wymryga CHECK Engine... Odpiałem kroka i błędy były te same.
wysłane priorytetem
wysłane priorytetem