Witam koledzy:) potrzebuje pilnej pomocy. Mam impreze wrx wersja USA z 2002r. potrzebuje zrobić tylne błotniki bo wychodzi mi rdza, z tego co wiem reparaturki do wrxa są wlaściwie niedostępne czy tak? czy można je gdzies kupić? ewentualnie od jakiego innego auta pasują w miarę najlepiej? serdecznie prosze o opinie.
Pozdrawiam
reparturki
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: reparturki
najlepiej pasują od takiego samego, ja do swojego kupiłem dwie tylne ćwiartki na szrocie za trzy stówy
, trochę drogo, ale wyspawasz wszystko

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jeżeli nie jest skorodowane pół błotnika, a jedynie trochę przy krawędzi nadkola, to porządny blacharz wytnie co trzeba i sam dorobi "reparaturki" z kawałka blachy.
Jeżeli blacharz twierdzi, że tak się nie da, to należy zaprzestać nazywania go blacharzem.
Jeżeli blacharz twierdzi, że tak się nie da, to należy zaprzestać nazywania go blacharzem.

- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
zgadza się, tylko finansowo nie wiem czy będzie to opłacalne:) takie manewry się ceni! dzisiaj jest dużo klientów, nikomu się nie chce bawić w rzezbę. Oczywiście to nie reguła, tylko wiem jak było to w moim przypadku :) więc kupiłem nówki reperaturki i problem z głowy.
Wszystko zalezy jaki blacharz i jakie ubytki. Jak wspomnial jarmaj ja ostatnio jak mi facet we fordzie robil to oddal mi z powrotem zakupione przezemnie reperaturki i powiedzial "oddaj pan to, gdzie to takie wielkie - to moze sie przyda za nastepne 3 lata"
Wiadomo ze takie rzeczy robi sie ogolnie w kolko w zaleznosci od blacharza/lakiernika od 2-4 lat. Z grubsza za kazdym razem wiecej wycinasz. Jest jeszcze jedna uwaga - przeciez reperaturki tez nie sa takie idealne wiec i tak blacharz jakas rzezbe musi umiec zrobic.
Wiadomo ze takie rzeczy robi sie ogolnie w kolko w zaleznosci od blacharza/lakiernika od 2-4 lat. Z grubsza za kazdym razem wiecej wycinasz. Jest jeszcze jedna uwaga - przeciez reperaturki tez nie sa takie idealne wiec i tak blacharz jakas rzezbe musi umiec zrobic.