Dobry Mechanik do Subaru. Slask !!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Subru -115
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Dobry Mechanik do Subaru. Slask !!!

Post 17 maja 2014, o 19:27

Witam
Macie sprawdzonego mechanika zajmujacego sie marka Subaru ?
Rejon: Slask okolice : Wisła,Skoczów,Bielsko Biała,Cieszyn

Za odp. z góry dziekuje Pozdrawiam

luki266
1 gwiazdka
Auto: Subaru Outback

Re: Dobry Mechanik do Subaru. Slask !!!

Post 17 maja 2014, o 19:33

Ja gdzieś czytałem, że jest jakiś fachowiec w Wiśle. Na wylocie w kierunku Ustronia, za drugim przejazdem kolejowym. Nie sprawdzałem. Pytaj w wątku o spotach na Podbeskidziu (forum z kropką). Jest kilku z tamtych regionów. Jeszcze są ASO. ...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Subru -115
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0

Post 17 maja 2014, o 20:09

Do tych "za drugim przejazdem kolejowym" lepiej nie oddawac Subaru :) przynajmniej ja nie oddam na bank :)

tata
0 gwiazdek
Auto: OBK MY10

Post 17 maja 2014, o 20:15

Jechaliśmy 600km do Carfita i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zdaje się, że masz go za miedzą :-)

Lukasz4155
2 gwiazdki
Auto: Subaru

Post 17 maja 2014, o 20:19

A co Ci potrzeba od tego "mechanika" :) ?? Bo jestem z okolic co pisałeś wiec może w czyms pomogę. Ci za torami to zwykły mechanik

petronews
0 gwiazdek
Auto: OBK 2.5 AT '97

Post 14 lip 2016, o 11:23

Tych za torami ja też już nie odwiedzę. Po remoncie głowic oddali mi silnik, który klekotał jak diesel, palił jak smok, miał problemy z zapłonem i wyciek spod obu dekli. Pół roku utrzmywali, że wszystko jest ok i że wydziwiam. Ostatecznie okazało się, że nie wyregulowali zaworów i założyli stare świece, do tego na podwójnych podkładkach, bo wydawało im się, że powodem stuków było uderzanie tłoków w świece po tym, jak głowice zostały za bardzo zeszlifowane. Do winy nie poczuwają się, bo "wina szlifierni". Do wadliwych świec doszedłem sam po roku, po wymianie alternatora, cewki i kabli WN. Po półtorej roku rozciekła się wymieniona przy okazji remontu pompa wody. Tym niemniej, wcześniej, drobne i nieskomplikowane naprawy robili.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 14 lip 2016, o 13:52

ASO Mikołów ma dobre opinie
ja odstawiam auto tylko do jednego serwisu - MTS Dzierżoniów - niby 200km w jedną stronę, ale poprawek nie ma, człowiek zaufany
tel i dane znajdziesz na necie
Ludzie z nad morza do niego jeżdżą - więc to najlepsza reklama
uzbrój się w cierpliwość, bo czasem terminy potrafią być odległe, jak rajdówek trochę dostanie do obrobienia :-)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

akir
1 gwiazdka

Post 15 lip 2016, o 07:19

Wiśle do lukasza koczwary polecam podjwchac zielona 22a bodajże

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Cezar 01
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback Boxer Diesel
Polubione posty: 1 raz

Post 30 sie 2016, o 21:37

ATS Szczypka Mikołów ul. Strzechy. Rozmawiać z właścicielem Panem Edwardem Szczypką , to nie jest piekarnia tylko solidny zakład mechaniczny, nie boją sie trudnych przypadków włącznie z kapitalkami silnika.

happyjeans
0 gwiazdek
Auto: Impreza 2.0 WRX 2003

Post 31 sie 2016, o 00:57

Silnik padl mi na autostradzie w Niemczech 800km od Gliwic. Auto przyjechalo do Gliwic do znanego mi mechanika. Olej jest w silniku , pracuje na 2ch cylindrach ponoc cud ze glowica nie eksplodowala. Ponoc nie ma sensu naprawiac . Jak myslicie ? Jezeli zna ktos magikow co moga sie tym zajac prosilbym o info. Pozdrawiam

Cezar 01
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback Boxer Diesel
Polubione posty: 1 raz

Post 31 sie 2016, o 07:52

Z Gliwic do Mikołowa masz 18 km. Dzwoń do ATS Szczypka autoryzowany serwis Subaru i rozmawiaj bezpośrednio z właścicielem Panem Edwardem Szczypką.
Mają u siebie świetnego fachowca , który robi kapitalne remonty silników Subaru.

kosta
0 gwiazdek
Auto: Forester 2.0 Turbo MY'99 ;

Post 31 sie 2016, o 12:15

Masz jeszcze 4Turbo Katowice. Mam z nimi dobre doświadczenia, choć do tanich nie należą.
Marcin

ODPOWIEDZ