Luzy jarzmo Forester 03

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Outback 2.5 SOHC 2005 rok
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 0

Luzy jarzmo Forester 03

Post 8 lip 2014, o 20:03

Witam .Poczytałem trochę o przypadłości subaru odnosnie luzów jarzma hamulców przednich, i to mnie dopadło.Na poczatku myślałem ze wali zawieszenie ale doszedłem do tego że jarzmo ma luzy.
Auto subaru Forester 2003 r 2.5 X 165km US .Jaki jest koszt części i gdzie mogę kupić bo dużo szukałem i nie moge tego nigdzie znalezc.Czy wystepują regenerowane?Czy wartu kupić uzywane czy to raczej loteria?

Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Re: Luzy jarzmo Forester 03

Post 15 lip 2014, o 20:56

Czy taki zestaw coś by dał czy tylko wymiana jarzma pomoze?
http://www.motointegrator.autotrader.pl ... b113-1317x
Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem - Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z "wygranej"...

Yanas
2 gwiazdki
Auto: Subaru Forester 2.0xt
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 17 lip 2014, o 10:34

U mnie pomogła wymiana wszystkich gumek w zacisku, który strasznie stukał na dziurach. Kosztowało to coś około 35zł na allegro. Wcześniej na chwilę pomogła wymiana klocków na nowe, bo zniwelowały się luzy,ale po 1-2k km stukanie wróciło i kupiłem zestaw naprawczy.

pszemq
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 17 lip 2014, o 21:47

Oo dzięki wielkie cenna rada.Jutro skocze do mojego serwisu i zapytam się o takie coś lepiej wydać na początek 35 zł niż ponad 600.Dzięki raz jeszcze.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ