brak hamulca impreza gt
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
brak hamulca impreza gt
witam mam takie pytanko wiem ze jest to przypadlosc subaru podczas ostrej jazdy i krecenia boczkow i nie tylko tz gaz potem hamulec traci sie wspomaganie serwo hamulca czy jest na to jakis sposob nie wiedzialem o tym i zaliczylem betonowa lawke pozdrawiam
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: brak hamulca impreza gt
Seryjny hamulec mocno 'puchnie' przy hamowaniu lewa noga oraz przy mocnych shamowaniach (np. nawet delikatne upalanko w gorkach). Nie zdarzylo mi sie, zeby zwariowalo na sliskim parkingu* Chyba ze klepales z lewej, ale i tak podczas slizgania duzo sie pompuje gazem wiec ukl hamulcowy powinien odzyskiwac sprawnosc.
*zakladam, ze krecenie baczkow i ostra jazda miala miejsce w takich warunkach.
*zakladam, ze krecenie baczkow i ostra jazda miala miejsce w takich warunkach.
-
namiot
- 2 gwiazdki
to bylo tak nawracalem na sliskiej drodze na takim duzym skrzyzowaniu na gazie but w podlodze za 3 razem penklymi na nawrocie w lewo dwie opony prawe lub je na czyms przeciolem nie obrucilo mnie do konca tylko o 90 stopni ja na hamulec a tu nie ma zracji tego ze tam bylo tylko tyle miejsca co na nawrut byl kraweznik a potem lawka betonowa na ktorej sie zatrzymalem naszczescie tod kraweznika odbilem sie na hakach do cholowania zaginajac jedno a lawka betonowa zalatwila chlodnice i zderzak i troche pogiela pas przedni te mocaowanie zderzaka ale naprawione juz juz jezdrze wiem ze mi sie stracilo wspomaganie bo cale cisnienie z kolektora zasysa silnik i nie ma na wspomaganie hamulcy czy jest na to jakas rada cos takiego jak w dizlach pompka czy jakis inny patent
namiot, w życiu nie widziałam tak długiego zdania
A właściwie to nawet nie jest skończone...

A właściwie to nawet nie jest skończone...
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
ja też podziwiam, ale problemem nie jest brak . i , tylko hebli
rozumiem, że 2 razy manewr się udał i za to też podziwiam
a za trzecim jak zrozumiałem poszły 2 opony po jednej stronie i naciśnięcie hamulca nie wywołało reakcji...
powstaje pytanie jak to jest z tym wspomaganiem hamulca podciśnieniem z kolektora, tak?

rozumiem, że 2 razy manewr się udał i za to też podziwiam

a za trzecim jak zrozumiałem poszły 2 opony po jednej stronie i naciśnięcie hamulca nie wywołało reakcji...
powstaje pytanie jak to jest z tym wspomaganiem hamulca podciśnieniem z kolektora, tak?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
liwit, deLux, przyznam się, że wymiękam czytając...
namiot pisze: (...) penklymi (...) obrucilo (...) nawrut (...) naszczescie (...) cholowania (...) jezdrze (...) hamulcy (...)
-
namiot
- 2 gwiazdki
wiem ze podczas dawania gazu silnik zasysa duzo powietrza z kolektora i jak bym chcial jedniczesnie nacisn oc chamulec to nie dziala bo nie ma wspomagania serwo nie ma cisnienia w kolektorze z ktorego jest zasilane tak samo jest jak hamuje sie na lewej nodze czasem jest czasem nie czy jest jakies rozwiazanie tego problemu zeby zawsze byl hamulec bez wzgledu na jazde w dizlach jest pompka czy ktos zna taki patent lub cos rozwiozujace ten problem
namiot, wywalić wspomaganie hamulca, tak jak w rajdówkach.
Tak się to rozwiązuje.
Tak się to rozwiązuje.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
namiot, chłopie, Ty weź przepuść to co piszesz przez jakiegoś worda, albo coś innego co poprawi błędy i zacznij stosować przecinki i kropki, bo przecież Ciebie nawet zrozumieć się prawie nie da. 

-
namiot
- 2 gwiazdki
ok spoko , ale jak wywale wspomaganie to hampel bedzie twardy bardzo i reczej malo skuteczny a jeszcze jedno jak wylonczyc abs zeby sie nie swiedcil na desce rozdzielczej blad pozdro
Będzie twardy, nie bardzo twardy. Skuteczność zalezy od zacisków, tarcz i klocków.
-
namiot
- 2 gwiazdki
nie wiesz przypadkiem jak to zrobic i co trzeba zrobic co zastosowac jakies przerobki czy moze zestawy,czy masz tak zrobione i czy ktos tak ma chcialbym zobaczyc jak to jest bez wspomagania
Mamy tak zrobione w jednej Imprezie i kilku Lancerach. Każda rajdówka grupy N tak ma zrobione jak masz jakąś pod ręką.
-
namiot
- 2 gwiazdki
niestety nie mam zadnej pod reka i raczej nie bede mial pytanie czy jest sens to robic naseryjnych hamulcach i czy to nie psuje konfortu znacznie jazdy na co dzien i czy to sie da wogule zrobic ,da sie napewno ale jakim kosztem ile jest z tym zabawy i ile trzeba przerobic prosze o opinie
Sądzę że nie ma sensu do auta na codzień, ale skoro masz problemy ze znikającym wspomaganiem to są dwie opcje albo wymagasz niemożliwedo od hamulców albo masz coś zepsute. W 1. wypadku rozwiązanie jest takie jak podałem w 2. naprawić.
-
namiot
- 2 gwiazdki
serwo sprawdzalem trzyma cisnienie wszystko ok zaworek zwrotny terz ok i waz przemysle zagadnienie jak bym sie zdecydowal na wywalenie wspomagania czy wiesz jak to zrobic i czy duzo jest z tym roboty i czy masz jakies zesteamwy do przeróbki
tak są zestawy, nie ma dużo roboty jak się wie co i jak, być może w takim staruszku trzebabędize zmienic pompę bo nie będize pasowalo. Oczywiściema to sens przy wywaleniu ABSu.
-
namiot
- 2 gwiazdki
tak oczywiscie bez abs czy wie pan ile to kosztuje gdzie takie zestawy dostac
-
maciejxtrem
- 0 gwiazdek
- Auto: Impreza GT MY97
W moim GT ma ten sam problem. W trakcie normalnych jazd wspomaganie ładnie działa i wszytsko jest ok. Natomist podczas wygłupów na placach gdy ciągne jedynke i dwójke do wysokich obrotów pedał hamulca jest jakby napompowany ciśnieniem z turbiny stoi wysoko i przez 2 ,3 sek nie ma mowy aby go nacisnąć. Myśle ze to będzie problem zaworka zwrotnego na węzu podciśnieniowym.
Czy któs miał coś takiego ?
Czy któs miał coś takiego ?