Forester MY05 Szyby wysunięte za wysoko.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Forester MY05 Szyby wysunięte za wysoko.
Mam takie małe problemo w swoim Forku MY05. Mianowicie szyby kierowcy i pasażera z przodu wysuwają się ciut za wysoko. O ile po stronie kierowcy jeszcze da się to przeżyć to po stronie pasażera jest męczące i niekiedy niebezpieczne, ponieważ gdy wysunie się ją na max przy otwartych drzwiach a potem przypadkiem z impetem chciałoby się te drzwi zamknąć to można rozpieprzyć całą szybę bo zahaczy o słupek przedni. Czy da się to wyregulować samemu i czy taka operacja jest skomplikowana? Czy może lepiej postawić do jakiegoś szybowca?
Re: Forester MY05 Szyby wysunięte za wysoko.
cos nie tak z krańcówką
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- rederyk
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SH 2.5 XT, CBR1100XX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tam nie ma krańcówek. Jak zdejmiesz boczek z drzwi (to dosłownie jedna śrubka i plastikowe zatrzaski) to odsłoni się regulacja szyby. Metodą prób i błędów zorientujesz się czym kręcić by obniżyć szybę 

to sie nie popisałem z podpowiedzią 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Jeśli już będziesz to robić to wrzuć proszę fotki z całej operacji, o ile to możliwe.
Mnie czeka zrobienie czegoś z szybami, bo mam nadtargane te gumy nad lusterkami i (wydaje mi się, że od nich) bardzo mi świszczy z okolic ponad lusterkami od 70km/h wzwyż.
A przy okazji jak już temat szyb, to może jest jakiś sprawdzony, prosty i oczywisty, ale nie znany dla początkującego forumowicza i posiadacza Subaru, sposób na pozbycie się tego świszczenia powietrza?
Mnie czeka zrobienie czegoś z szybami, bo mam nadtargane te gumy nad lusterkami i (wydaje mi się, że od nich) bardzo mi świszczy z okolic ponad lusterkami od 70km/h wzwyż.
A przy okazji jak już temat szyb, to może jest jakiś sprawdzony, prosty i oczywisty, ale nie znany dla początkującego forumowicza i posiadacza Subaru, sposób na pozbycie się tego świszczenia powietrza?
Świszczenie ma chyba często związek z pękniętymi gumami od trójkątów lusterek i wtedy w grę wchodzi tylko wymiana całego trójkąta. Jeżeli natomiast chodzi o całe drzwi i problem ugniatania się uszczelki to:
Tu koleś całkiem ciekawie to wyjaśnił, nie próbowałem ale skoro ma dwa Forki i w obu mu to się sprawdziło to może być rozwiązanie:
Co do mojej operacji, nie ma sprawy wrzucę co i jak, ale pewnie prędko to nie będzie bo na razie nie mam warunków żeby to zrobić. Garaż za mały a na podwórku nie chce mi się w taką pogodę grzebać przy aucie
Tu koleś całkiem ciekawie to wyjaśnił, nie próbowałem ale skoro ma dwa Forki i w obu mu to się sprawdziło to może być rozwiązanie:
Co do mojej operacji, nie ma sprawy wrzucę co i jak, ale pewnie prędko to nie będzie bo na razie nie mam warunków żeby to zrobić. Garaż za mały a na podwórku nie chce mi się w taką pogodę grzebać przy aucie