jaki zalać olej do silnika subaru 1,6

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
marsubar
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza gc
Polubił: 0
Polubione posty: 0

jaki zalać olej do silnika subaru 1,6

Post 20 sty 2015, o 13:51

Witam wszystkich.
Ostatnio nabyłem okazyjnie subaru impreza combi 1600 z 1995 z 239 tys.km.
zabrałem się do wymiany oleju,a nie mam pewności jaki był dotychczas.w książce znalazłem kilka sugestii 5w/30 5w/40 oraz 5w/40 i 10w/40.mnie nabiera bo akurat taki mam pod ręką wolny w warsztacie na 10w/40 trochę trudno mi zdecydować .. :wall: ..a zawory to raczej ma nie hydrauliczne? ...okazuje się ze raczej oleju nie bierze na razie...........proszę może mi ktoś cos doradzi z doświadczenia albo ma odpowiednie dane do tego silnika.dzieki i pozdrawiam.Mari ;-)

fredi99vv
0 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy IV 2.0

Re: jaki zalać olej do silnika subaru 1,6

Post 20 sty 2015, o 18:16

Hydrauliki nie ma :idea: no raczej nalałbym na twoim miejscu spokojnie 10W/40

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza

Post 20 sty 2015, o 18:40

Ja kupiłem też niedawno takie cuś jak subaru 1,6 :) i zalany był 10W40 niby serwisowane w Subaru :)

marsubar
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 20 sty 2015, o 20:03

:thumb:o dziękuje Wam, to mi pomoże zdecydować.... to zalewam ten co mówicie, ten co mam czyli 10W40 :giggle:
i pozdrawiam niech się Wam dobrze jezdzi tymi autkami ;-) Mario fanautosport Racing-Rally..............p.s. chyba się zakochałem w tych autach na razie nawet w 1600....

Mroowa
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza

Post 20 sty 2015, o 20:19

marsubar pisze::thumb:o dziękuje Wam, to mi pomoże zdecydować.... to zalewam ten co mówicie, ten co mam czyli 10W40 :giggle:
i pozdrawiam niech się Wam dobrze jezdzi tymi autkami ;-) Mario fanautosport Racing-Rally..............p.s. chyba się zakochałem w tych autach na razie nawet w 1600....
Coś o tym wiem, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i 1,6 jest jak WRC hehe

marsubar
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 20 sty 2015, o 20:38

racja Goście :roll: ...od czegoś trzeba zacząć a czasem dobre takie sti 1600 zwłaszcza na śniegu i błotku :first: :first: :first: to taki cichy mały zwyciężca....miłego wieczorka MARIO.

ODPOWIEDZ