Witajcie.
Nie rozgryzłem jeszcze tematu z rozstawem szpilek widzę ,że raz jest 5x100 a raz 5x114,3 kurna od czego to zalezało?...ja np.mam raczej taki jak chrysler tzn 5x114,3 ,a imprezka jest z 1995 .pozdr.Mario.
jaki własciwie ten rozstaw szpilek
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: jaki własciwie ten rozstaw szpilek
jeżeli masz na myśli imprezę, to zdecydowana większość ma 5x100 (wszystkie N/A, GT, WRX i wczesne STI); 5x114,3 pojawiło się w STI od MY'05
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
piter to doloz jeszcze prawidlowe rozmiary ,et, szerokosc:D bo tu tez poematy ludzie pisza... impreza gt , forester, wrx i sti :D
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
tego typu zestawienie Cie interesuje ?zinc pisze:piter to doloz jeszcze prawidlowe rozmiary ,et, szerokosc:D bo tu tez poematy ludzie pisza... impreza gt , forester, wrx i sti :D
http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=2239019

Witaj....jestem w szoku ale tego jest dzięki pomocne naprawdę postarałeś się........
wiesz ale u mnie jest taki raczej numer mam dodge caravana z 1995 i kiedy zamieiałem zapas(pełny)przy moim subaru combi 1,6 tez 1995 i przyłożyłem piastke ze śrubami od dodge który ma 5x114,3 do felgi subaru to pasowało jak od tego! przeciaż gdyby cos z tego miało 5x100 to musiałoby to gorzej pasować natomiast te wszystkie dane od ciebie mówia jakby 5x114,3 miały mocniejsze i dużo nowsze i to czasem wystepowalo a moja słabsza i starsza dziwne ale chyba ok?........gdybym potrzebował felg do kupienia to musiałbym pewnie szukac bardziej 5x114,3 czyli także od amerykańców
wiesz ale u mnie jest taki raczej numer mam dodge caravana z 1995 i kiedy zamieiałem zapas(pełny)przy moim subaru combi 1,6 tez 1995 i przyłożyłem piastke ze śrubami od dodge który ma 5x114,3 do felgi subaru to pasowało jak od tego! przeciaż gdyby cos z tego miało 5x100 to musiałoby to gorzej pasować natomiast te wszystkie dane od ciebie mówia jakby 5x114,3 miały mocniejsze i dużo nowsze i to czasem wystepowalo a moja słabsza i starsza dziwne ale chyba ok?........gdybym potrzebował felg do kupienia to musiałbym pewnie szukac bardziej 5x114,3 czyli także od amerykańców