Niby postęp, nie ma już suwaków-a tu niezależnie czy pokrętłem czy z dżojstika każde podniesienie czy obniżenie następuje skokowo.Niewiele ale jednak.Radio nie najtańsze-Sony w smax.Ale i w innych też to zauważyłem.A w domu na starej wieży mogę to zrobić płynnie.Jak to u Was działa ?
Bo albo jest odrobinę za głośno albo za cicho.
Regulacja głośności w radiach.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
- zgrocca
- 3 gwiazdki
- Auto: forester black, wolny ssak
- Polubił: 25 razy
- Polubione posty: 8 razy
Re: Regulacja głośności w radiach.
niestety działa jak działa
ja to rozwiązałem zmniejszając w ustawieniach "wzmocnienie wstępne źródla" przez co skok między za cicho a już za dużo na cicho jest mniejszy ...ale i tak wkurza , do tej samej głośności mam 3 kliki a nie dwa więc jakąś wartość pośrednią zyskałem
analogowe potencjometry odchodzą ..niestety
nawet procesor analogowy sterowany napięciowo z potencjometru nie miał skoków
chyba to przez to że to chyba tylko "soft" radia jest taki a nie inny
a dziś ... nikt nie bawi się praktycznie w polepszanie softu do takich urządzeń - po prostu wypuszczają nowy model "kup teraz " "całkiem nowy" "przełomowy" .... itd
ja to rozwiązałem zmniejszając w ustawieniach "wzmocnienie wstępne źródla" przez co skok między za cicho a już za dużo na cicho jest mniejszy ...ale i tak wkurza , do tej samej głośności mam 3 kliki a nie dwa więc jakąś wartość pośrednią zyskałem
analogowe potencjometry odchodzą ..niestety
nawet procesor analogowy sterowany napięciowo z potencjometru nie miał skoków
chyba to przez to że to chyba tylko "soft" radia jest taki a nie inny
a dziś ... nikt nie bawi się praktycznie w polepszanie softu do takich urządzeń - po prostu wypuszczają nowy model "kup teraz " "całkiem nowy" "przełomowy" .... itd
Pracy szukam praca mnie szuka