Witam
Może ktoś wie co może być? Przy dodawaniu gazu z dołu autka słyszę jakiś delikatny metaliczny dźwięk, tak jak by coś dzwoni lub wibruje. Na kanał jeszcze nie jechałem, bo dopiero to zauważyłem. Nie dodaje gazu-dzwięku niema.
Jak ktoś ma jakieś teorie co to może być to będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdro
Dzwięki przy dodawaniu gazu.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Dzwięki przy dodawaniu gazu.
Jakaś luźna osłona termiczna wydechu, albo coś?
Wygląda na pierdołę.
Wygląda na pierdołę.
Mam to samo w tym tygodniu. Chyba przy zbyt długiej jeździe ze sporą prędkością na autobanach coś się poluzowalo. Jutro sie rzucę pod auto i sprawdzę. Jak coś wyniucham, dam znać.
Dolce far niente 

Osłona katalizatora 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Ten sam problem i u mnie, ale również jak na razie nie sprawdzałem. Fachowcy z otoczenia mówia że albo osłona katalizatora albo płaszcz któregoś z tłumików 

dzisiaj wieczorem wjadę na kanał i sprawdzę. mam nadzieję że faktycznie to tylko jakaś osłona,bo katalizator pewnie z miesiąc będą wysyłać.
Tutaj okurat udało się . To tylko poluzowane mocowanie tłumika zaraz za katalizatorem, więc już po kłopotach.
Mogę się skupić na chłodnicy.
Mogę się skupić na chłodnicy.
Witam
Jestem tu nowy i jak widze jest tu ciekawe pytanie z lutego. Mam ten sam problem. Też występuje u mnie metaliczny dżwięk przy dodawaniu gazu - jednak co dziwne znika po wciśnięciu sprzęgła. Czy ktoś może wie co to może być. Moje auto ma jeszcze gwarancje i nie bardzo wiem co z tym zrobić.
Jestem tu nowy i jak widze jest tu ciekawe pytanie z lutego. Mam ten sam problem. Też występuje u mnie metaliczny dżwięk przy dodawaniu gazu - jednak co dziwne znika po wciśnięciu sprzęgła. Czy ktoś może wie co to może być. Moje auto ma jeszcze gwarancje i nie bardzo wiem co z tym zrobić.