Dzięki - jeżeli powtórzyłem jakiś wątek to sory

DziękiCiara pisze:Do wymiany wiązka, naped, skrzynia itp. Z tego co wiem gra nie warta świeczki
Czyli w przyszłości nie ma widoków na podniesienie mocy bez kupna wersji wrx? Czy są jakieś inne mocnejsze motory pasujące p&p?Alan, Alan, Alan! pisze:Żeby to działało, zdaje się trzeba wymienić wszystko oprócz elementów ozdobnych jak karoseria i fotele
o to toAlan, Alan, Alan! pisze:TheSpecialOne, ja tego nigdy nie robiłem ani nie liczyłem, ale było wiele podobnych pomysłów przez lata.
Jeżeli chcesz mieć WRXa, kup WRXa. Jeśli STI to kup STI. Będzie taniej, łatwiej i lepiej.
.
Ważniejsze są NM niż KM. Przeważnie producent oblicza skrzynie i napęd tak aby wytrzymał 2x więcej NM niż max silnika. Więc jak drastycznie zwiększysz NM silnika a resztę zostawisz to nie trudno się domyślić, że coś się ukręciTheSpecialOne pisze:Czy skrzynia biegów da sobie radę przy przeskoku ze 125km na 170km?
skrzynie z WRXa mają na ten temat inne zdanieptk22 pisze: skrzynie i napęd tak aby wytrzymał 2x więcej NM niż max silnika