Za wysokie obroty po odpaleniu 2.0 dohc (film)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Za wysokie obroty po odpaleniu 2.0 dohc (film)
Prześledziłem pozostałe watki, wiem ze niektórzy forumowicze mieli podobny kłopot, ale nigdzie nie doczytałem sie przyczyny. Co moze powodować za wysokie obroty po odpaleniu na zimno, dodam ze gdy silnik jest już rozgrzany to pali tak jak powinien.
- piter_adam
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Impreza RX Plus 1997
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Za wysokie obroty po odpaleniu 2.0 dohc (film)
Sprawdź czujnik położenia przepustnicy. Miałem podobne objawy gdy nie dawał sygnału zwrotnego do ECU.
Witam .dzisiaj pojechałem na kompa z takim samym objawem wysokich obrotów ,a tu nic a nic .Będę szukał dalej
chyba ,że ktoś mnie wyprzedzi 

adambe, mógłbyś ten film jakoś udostępnić? chciałbym go obejrzeć, bo mam być może podobne objawy (http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=3&t=18454) ale po wejściu na jutuba dostaję informację, że ten film jest prywatny.
Też mam takie objawy i wstępnie otrzymałem informację jak adambe. Osobiście mnie to irytuje, ale problem mija po 2 minutach i później jest tylko radość z jazdy
Ale nie obraziłbym się gdyby udało się zlikwidować tą przypadłość.

zobaczcie co mi napisali w komentarzach pod filmem na YT. każdy potwierdza że to norma. już się przyzwyczaiłem. swoją drogą, ostatnio przekonałem się, że po wypięciu i ponownym podłączeniu akumulatora też są cuda z obrotami, ma za niskie przez kilkanascie km, silnik będzie przygasał na luzie zanim się zaadoptuje przepustnica czy coś takiego. więc sie nie wystraszcie kiedyś ;p
jeżeli nie masz takiej dźwigni w samochodzie będzie sam na wyższych obrotach po uruchomieniu zimnego silnika
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ale kramar nostalgicznie wszedłeś... 

Sprzedam bandita 1200