Gtek dostaje Drgań
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Gtek dostaje Drgań
Witam panowie.
Mam problem. Od dluzszego czasu auto czasem wpada w drgania. Odczuwalne sa glownie na środku i tylu auta. Czasem sa tak mocne ze nie da sie jechac. Zdarzaja sie przy przyspieszaniu jak i przy dojezdzaniu do skrzyzowania przy predkosci 20-30km. Po calkowitym zatrzymaniu samochodu ustaja a po jakims czasie znowu auto dostaje drgan. Skrzynia po remoncie wal wumieniony i mechanicy nie maja pomyslu co dalej. Miał moze ktos kiedys taki problem lub wie co moze byc orzyczyna?
Mam problem. Od dluzszego czasu auto czasem wpada w drgania. Odczuwalne sa glownie na środku i tylu auta. Czasem sa tak mocne ze nie da sie jechac. Zdarzaja sie przy przyspieszaniu jak i przy dojezdzaniu do skrzyzowania przy predkosci 20-30km. Po calkowitym zatrzymaniu samochodu ustaja a po jakims czasie znowu auto dostaje drgan. Skrzynia po remoncie wal wumieniony i mechanicy nie maja pomyslu co dalej. Miał moze ktos kiedys taki problem lub wie co moze byc orzyczyna?
Re: Gtek dostaje Drgań
trochę mało konkretnie opsiałeś...
"Po calkowitym zatrzymaniu samochodu ustaja a po jakims czasie znowu auto dostaje drgan" - tzn nadal gdy auto stoi czy juz się porusza?
"Po calkowitym zatrzymaniu samochodu ustaja a po jakims czasie znowu auto dostaje drgan" - tzn nadal gdy auto stoi czy juz się porusza?
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
drgania przy małych prędkościach bardzo często są winą opon - buła na oponie. niewyważenie kół to zazwyczaj prędkość +/- 100-120 km/h wybulenie do 30-40 bardziej bujanie niż drżenie, sprawdź dokładnie lub w miare możliwości podmień koła
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Lepiej jak jest możliwość po prostu podmienić całe koła. Bo może być też coś nie tak z felgą.
Jest ryzyko, musi być wybór.
Również mam GTeka z problemem drgań, u mnie występują tylko i wyłącznie na przyśpieszeniu na 3 i 4 biegu.
Niekiedy nie występują w ogóle przez kilka/kilkanaście przyśpieszeń, niekiedy za każdym razem.
U mnie mechanior także nie ma pomysłu, wymienione półosie, właśnie miałem dawać wał do wyważenia i miałem nadzieję,że na tym się zakończy, także zmartwiłeś mnie tym wpisem,bo chciałbym uniknąć wymiany skrzyni...
Niekiedy nie występują w ogóle przez kilka/kilkanaście przyśpieszeń, niekiedy za każdym razem.
U mnie mechanior także nie ma pomysłu, wymienione półosie, właśnie miałem dawać wał do wyważenia i miałem nadzieję,że na tym się zakończy, także zmartwiłeś mnie tym wpisem,bo chciałbym uniknąć wymiany skrzyni...
a rozpędzałeś samochód na podnośniku gdy koła wisiały? może to coś wyjasni 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
Mechanik to wykluczył. Jezdze juz tydzien i nic sie nie dzieje a auta nie oszczedzam. Pewnie za niedlugo znowu zacznie. Moze to dyfer?
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki
-
Lukasz4155
- 2 gwiazdki