Jak w temacie, zastanawiam się co dobrego kupić do mojego Forka.
Teraz jest Tein Super Street, który jak dla nie mija się z celem (potrzebuję prześwit). Chcę zapodać coś wysokości seryjnego zawieszenia, ale bez drogich SLSów. Będę wdzięczny za opinie, co warto kupić, bo na alledrogo trochę tego jest. Dodam, że chcę auto użytkować przez lat pare, więc nie musi być po taniości.
Zawias seryjnej wysokości do Forestera 2,5XT MY07- co kupić?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zawias seryjnej wysokości do Forestera 2,5XT MY07- co kupić?
Komplet kyb powinien wystarczyć. Musisz poszukać na forum w kontekście podniesienia forka oraz zastąpienia sls. Ja do swojego kupiłem kyb ultra sr + jakieś utwardzone sprężyny kyb. Tylko u mnie jest butla z lpg w kufrze. Na nierównościach jest trochę twardo
Tu coś masz:
http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=3&t=14986

Tu coś masz:
http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=3&t=14986
-
marhof
- 0 gwiazdek
- Auto: Był: Subaru Forester 2.5 n/a LL.Bean (MY05), jest 2.5 Xt manual (MY06)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mam u siebie w XT'ku z tyłu zestaw Kayaby: amorki (KYB 334345 + KYB 334344) + sprezyny (RC6431 x2)
Do tego podkładki 1 cm pod kielichami - mam belkę z hakiem z tyłu (to waży chyba z 20 kg o_O) i zdarza się teren czasem.
Od ziemi, przez środek koła do momentu aż się zaczyna nadkole, +/- 0,5 cm
LP 74 cm; PP: 74,5 cm
LT 74,5 cm; PT 75 cm
Jeździ się lepiej niż na SLS'ach (w mojej opinii) - sztywniej.
Do tego podkładki 1 cm pod kielichami - mam belkę z hakiem z tyłu (to waży chyba z 20 kg o_O) i zdarza się teren czasem.
Od ziemi, przez środek koła do momentu aż się zaczyna nadkole, +/- 0,5 cm
LP 74 cm; PP: 74,5 cm
LT 74,5 cm; PT 75 cm
Jeździ się lepiej niż na SLS'ach (w mojej opinii) - sztywniej.
Dzięki za opinię, w sumie przymierzam się do tego samego zestawu, z tym że mój dystrybutor nie ma podkładek (gdzie je kupiłeś?).
Tylko niestety po przeglądzie fiszki, dowiedziałem się że muszę zdobyć jeszcze gumy pod tył, talerze pod przód i coś tam jeszcze :/ Chyba czeka mnie zakup używanych mcphersonów, bo pewnie te pierdoły będą zbyt dużo kosztować nowe.
Tylko niestety po przeglądzie fiszki, dowiedziałem się że muszę zdobyć jeszcze gumy pod tył, talerze pod przód i coś tam jeszcze :/ Chyba czeka mnie zakup używanych mcphersonów, bo pewnie te pierdoły będą zbyt dużo kosztować nowe.