Witam wszystkich, mam problem z w/w autem, komputer nie pokazuje żadnych błędów natomiast auto się nie zbiera, wciskając pedał gazu do końca muli go i słychać wyraźne buczenie, jak odpuszczę buczenie znika, pierwsza sonda lambda nowa, układ wydechowy drożny, luzy zaworowe ok, podczas ww zjawiska kąt wyprzedzenia zapłonu cały czas na plusie, jak jest zimny dość mocno go zalewa, spalanie w mieście przy spokojnej jeździe 16,5-18,5.
Proszę o pomoc.
Forester 2007r 158km problem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Forester 2007r 158km problem
Jaki przebieg?
Jak około 100kkm to trzeba wyczyścić całą ekologię.
Wszystko jest zasyfiałe swego rodzaju smółką i nie działa. Auto szarpie, gaśnie na wolnych obrotach, etc. Kilka h w plecy na zrobienie porządku z benzyna ekstrakcyjna w roli głównej.
Jak około 100kkm to trzeba wyczyścić całą ekologię.
Wszystko jest zasyfiałe swego rodzaju smółką i nie działa. Auto szarpie, gaśnie na wolnych obrotach, etc. Kilka h w plecy na zrobienie porządku z benzyna ekstrakcyjna w roli głównej.
...przebieg auta 190.000 km, na wolnych chodzi nie równo, czasami potrafi zgasnąć, zawór egr był demontowany i nie był "zarośniety" co dokładnie trzeba wyczyścić??
Kolektor dolotowy z przyległościami.
Marek z MTSu zrobi Ci profesjonalnie.
Marek z MTSu zrobi Ci profesjonalnie.
...hmm, przepustnice czyściłem, pozostaje kanał doprowadzający spaliny do zaworu egr, chyba że jeszcze o czymś zapomniałem...
Kolektor musi być zdemontowany i WSZYSTKO wymyte w najdrobniejszych szczegółach.
... z tego co się dowiedziałem pozostaje jeszcze druga sonda lambda, która odpowiada nie tylko za diagnostykę katalizatora...