Olej Forester SG

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
dawidzur
0 gwiazdek
Auto: Forester MY06 2.5XT
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Olej Forester SG

Post 23 sty 2016, o 12:04

Witam,
Moze moje pytanie wyda się Wam głupie, ale od jakiegoś czasu mam problem z poziomem oleju w foresterze sg 2.5xt. Mianowicie gdy sprawdzam olej rano (auto stoi na plaskim) co kilka dni mam różny poziom. Raz wskazuje na kropkę na low, raz na high. Podobnie gdy wyłączenie silnik i ostygnie dajmy na to pił godziny, godzinę. Raz dodałem litr i na drugi dzień bagnet wskazywał grubo ponad high i to nacięcie. Sprawdzam olej co rano a nawet 2x w dzień i sam już nie wiem o co chodzi.

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Re: Olej Forester SG

Post 25 sty 2016, o 00:49

dawidzur, nie sprawdzaj tak często. Jak już zapomnisz ile było ostatnio to wtedy sprawdź. Jak będzie w normie to znów za jakiś czas. Jak poniżej to dolej - ale nie od razu cały litr... bo to jest bardzo dużo.
Jest ryzyko, musi być wybór.

vojta
4 gwiazdki
Auto: tojka jariska
Polubił: 66 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Olej Forester SG

Post 25 sty 2016, o 05:20

dolewaj po 100ml, sprawdzaj nawet 2xdziennie...subaru jest bardzo czułe na wszelkie nierówności, nawet różnica w ciśnieniu w poszczególnych oponach daje inny poziom na bagnecie....witaj w klubie użytkowników subaru turbo....płaski i wypoziomowany teren to dwie różne sprawy, najlepiej na podnośniku :mrgreen: taka prawda :cofee:

ODPOWIEDZ