buczenie z włączonym reduktorem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
buczenie z włączonym reduktorem
witam jestem na etapie zakupu Forestera III z 2009 roku ale mam zgryz na jeździe próbnej zauważyłem po włączeniu reduktora że zaczął lekko buczeć bez reduktora jest ok.nie wiem czy tak ma być czy coś nie tak potrzebuję pilnej porady
Re: buczenie z włączonym reduktorem
może masz rację ale jechałem wczoraj Forkiem z 2004 i nie było słychać niczego po włączeniu reduktora i teraz jestem w kropce dzwoniłem do warsztatu specjalizującego się w Subaru powiedziano że zasadniczo nie powinno być słyszalne buczenie po włączeniu reduktora i naprawa to ok.1000zł ale czy tak jest rzeczywiście nie wiem
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Tak jak pisze FUX. Powinien być bardziej cichy jęk niż buczenie.
Przy jakiej prędkości jechałeś? Radio było wyłączone? Bo taki cichy jęk powinno być słychać.mpcolt pisze: ale jechałem wczoraj Forkiem z 2004 i nie było słychać niczego po włączeniu reduktora
Jest ryzyko, musi być wybór.
Jeżdżąc po włoskich serpentynkach korzystałem właśnie z reduktora na zjazdach. 3 bieg i reduktor. Działało super.
Wspomagano czasami hamulcem.
Wspomagano czasami hamulcem.
no to kupiłem na razie testuję może faktycznie jest to bardziej jęk niż buczenie nie jest to zbyt natarczywe więc na razie dam sobie z tym spokój muszę zdiagnozować silnik zauważyłem że tak między 2-3 tyś.na wyższych biegach przy mocniejszym dodaniu gazu jakby lekko poszarpywał trochę jestem zmanierowany jazdą wysokoprężnymi przez parę lat ale wydaje mi się że moja Baja 2,5l tak nie robiła tylko tam był automat