Lampy 2 funkcyne Forester sf

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
ynot
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Lampy 2 funkcyne Forester sf

Post 3 cze 2016, o 23:34

Witam Wszystkich forumowiczów i odrazu pytam.
Posiadam forka od roku i zawsze denerwowalo mnie ze w miejscu gdzie sa halogeny w bogatrzych wersjach, Mój forester ma zaslepki.
Rozgladalem sie za orginalnymi lampami ale trudno je dostac w rozsadnej cenie. Zamienniki? hmmm...
Pomyslalem ze fajnie by bylo mieć tam lampy 2 funkcyjne, dzienne co by nie wypalac pradu w dzien bez sensu i przeciwmgielne na niepogode.
ceny tych lamp jeszcze wieksz niz orginalnych halogenow. Pokombinowalem pomieżylem, wieczor w warsztacie i zmajstrowalem takie coś.
front.jpg
tak sie prezentuje

Teraz mam dylemat: Przeciwmgielne podlaczyc to pikuś wystarczy przycisk, przekażnik i wpina sie w instalacje ktora juz jest. Natomiast z dziennymi mam klopot. Ddzie je najlepiej wpiąć aby nie naruszyc fabrycznej instalacji? mam 3 metry przewodu i potrzebuje dostac sie do masy, + włączajacego sie razem z zaplonem, oraz + włączającego sie razem ze światłami pozycyjmymi. Jakieś sugestie podpowiedzi??
Ostatnio zmieniony 25 cze 2016, o 22:44 przez ynot, łącznie zmieniany 1 raz.

ozarek
2 gwiazdki
Auto: Lancia Delta HPE GT/ Subaru Forester MY02 N/A
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Lampy 2 funkcyne Forester sf

Post 4 cze 2016, o 10:05

ynot pisze: Ddzie je najlepiej wpiąć aby nie naruszyc fabrycznej instalacji? mam 3 metry przewodu i potrzebuje dostac sie do masy, + włączajacego sie razem z zaplonem, oraz + włączającego sie razem ze światłami pozycyjmymi. Jakieś sugestie podpowiedzi??

dokup sobie automat do dziennych podpinany pod aku. Wtedy jedyna ingerencja w fabryczną instalację to sygnał z kabla pozycyjnych. Światła same odpalą się po wzroście napięcia >~13V

Mogłbyś zrobić rozpiskę elementów z pierwszego zdjęcia? Efekt końcowy jest świetny sam bym może coś takiego zmajstrował choć mam fabryczne halogeny ;)
Think.Feel.Drive.

ODPOWIEDZ