Witam.
Mam problem, podczas gdy jadę i szybko szarpnę kierownicą lewo-prawo to słychać dwa głośne stuki. Na wybojach z reguły rzadko to się zdarza. Ma ktoś pomysł co to może być? Wymieniałem: łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, drążki i końcówki drążków, sworznie i gumy na maglu. Prosiłbym o pomoc ;/ Impreza 2.0 Bugeye.
Pozdrawiam, Dawid.
Bugeye- stuki przy szarpnięciu kierownicą
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Bugeye- stuki przy szarpnięciu kierownicą
sprawdź górne mocowania amortyyzatorów
Subaru SVX -> Audi a4 1.8t -> Lexus IS300 -> Mazda 6 3.0 v6 ->Mazda rx8 -> Subaru Impreza WRX -> Toyota GT86->e60 535i
Sprawdziłem mocowanie i wydaje się ok.
Ale dziś dla ciekawosci odlaczylem lacznik stabilizatora i przestalo stukac.. Czyzby to byla guma stabilizatora? Zmienialem gumy, ale te ktore dostałem w sklepie byly troche mniejsze od tych starych (wiekszy luz na obejmie). Pytanie brzmi czy to gumy czy coś innego? PS, na wybojach też zaczelo stukac.
Ale dziś dla ciekawosci odlaczylem lacznik stabilizatora i przestalo stukac.. Czyzby to byla guma stabilizatora? Zmienialem gumy, ale te ktore dostałem w sklepie byly troche mniejsze od tych starych (wiekszy luz na obejmie). Pytanie brzmi czy to gumy czy coś innego? PS, na wybojach też zaczelo stukac.
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
przekladnia(sama w sobie moze miec luz) ... albo krzyzak miedzy kiera a przekladnia... czasem sie zdaza z mocowanie przekladni do auta ma dosc... tam jest taka gumowa tuleja miedzy przekladnia a obejma przekladni... http://www.strongflex.eu/pl/subaru-impr ... 15756.html
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
Akurat te gumy właśnie zmienialem. Ehh.. Nadak stuka. Mógłby ktos napisac jak sprawdzic dokładnie te gorne mocowania amorow bez rozbierania? Pozdrawiam.