Bugeye- stuki przy szarpnięciu kierownicą

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Holub93
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Bugeye 01 n/a
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Bugeye- stuki przy szarpnięciu kierownicą

Post 16 sie 2016, o 12:08

Witam.
Mam problem, podczas gdy jadę i szybko szarpnę kierownicą lewo-prawo to słychać dwa głośne stuki. Na wybojach z reguły rzadko to się zdarza. Ma ktoś pomysł co to może być? Wymieniałem: łączniki stabilizatora, gumy stabilizatora, drążki i końcówki drążków, sworznie i gumy na maglu. Prosiłbym o pomoc ;/ Impreza 2.0 Bugeye.
Pozdrawiam, Dawid.

krejzoool
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: e60 535i

Re: Bugeye- stuki przy szarpnięciu kierownicą

Post 17 sie 2016, o 12:58

sprawdź górne mocowania amortyyzatorów
Subaru SVX -> Audi a4 1.8t -> Lexus IS300 -> Mazda 6 3.0 v6 ->Mazda rx8 -> Subaru Impreza WRX -> Toyota GT86->e60 535i

Holub93
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 20 sie 2016, o 14:18

Sprawdziłem mocowanie i wydaje się ok.
Ale dziś dla ciekawosci odlaczylem lacznik stabilizatora i przestalo stukac.. Czyzby to byla guma stabilizatora? Zmienialem gumy, ale te ktore dostałem w sklepie byly troche mniejsze od tych starych (wiekszy luz na obejmie). Pytanie brzmi czy to gumy czy coś innego? PS, na wybojach też zaczelo stukac.

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 27 sie 2016, o 16:10

przekladnia(sama w sobie moze miec luz) ... albo krzyzak miedzy kiera a przekladnia... czasem sie zdaza z mocowanie przekladni do auta ma dosc... tam jest taka gumowa tuleja miedzy przekladnia a obejma przekladni... http://www.strongflex.eu/pl/subaru-impr ... 15756.html
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

Holub93
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 30 sie 2016, o 15:08

Akurat te gumy właśnie zmienialem. Ehh.. Nadak stuka. Mógłby ktos napisac jak sprawdzic dokładnie te gorne mocowania amorow bez rozbierania? Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ