Oj, wydaje mi się, że w wolnymssaku wymiana wydechu nic nie da. Chyba trzeba wymienić kolektor, żeby mieć bulgot. To tylko w turbo wystarczy wymienić sam tłumik końcowy
Trzeba założyć kolektor różnoodległościowy widziałem gotowe do kupienia albo założyć od legacy I genaracji, pasowało by przerobić wydech i usunąć katalizatory, będzie bulgotać tylko podobno będzie trochę słabszy.
Tak, to wiem bo mam już kolektor od Legacy I gen. z tym że zastanawiam się nad taką opcją. Bo aktualnie mam tylko jeden katalizator ten pod numerem 3, a w 2 mam tylko pustą puszkę. Więc zapytałem czy tam też powinien być katalizator.
Pytam bo kolektor od Legacy posiada w sobie katalizator w idealnym stanie i ten chciałbym zostawić. A ten który u mnie jest pod numerem 3 chcę usunąć ze względu na jego opłakany stan.
Chciałbym aby forek tylko delikatnie bulgotał. Nie lubię głośnych aut. Chcę aby zarysowywał się tylko delikatny pomruk bulgotu
nie wiem jak ta wersja, ale te 160km (wolne ssaki) troche bulgocza na fabrycznym wydechu. W turbo tez chyba troche wydech trzeba zmienic - ja mam w WRX uppipe od STI i przelotowy down/mid a poza tym seria (reznator i tyl) i prawie w ogole nie bulgocze.
Chetnie sie przylacze do tematu, bo nosze sie z tym samym zamiarem do OBK 97' 2.5 uklad wydechu chyba ten sam co w forku, wiec zakladam ze rozwiazanie jest identyczne, mam racje czy nie, bo jak nie to nie zasmiecam tematu
Jeszcze nie skleciłem tego wydechu. Bo mam możliwość kupić cały środkowy wydech od legacy 1gen w idealnym stanie za parę groszy. Myślicie że ten środkowy z legasia podejdzie do mojego forestera? Bo wizualnie układ taki sam. Miałbym w tedy kolektor i środkowy wydech od legacy 1 gen a końcowy oryginalny z mojego forka. Tylko czy podejdzie? Jak myślicie?
Wydech zmontowany. Zatem dla potomnych.
Mam kolektor od legacy 2.2 z katalizatorem + lekko skrócony środkowy wydech od legacy 2.2 + końcowy standardowy od mojego forestera.
Brzmienie? Mi osobiście się bardzo podoba. Bardzo cichutkie ale wyraźne bulgotanie na wolnych a na wysokich lekko zarysowujący się ryk bokserka. Dokładnie to czego potrzebowałem.