Forester SG - uszczelki pod pokrywę zaworów
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Ermenegildo
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester 2.0 92kW 125KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Forester SG - uszczelki pod pokrywę zaworów
Mam dostępne w sklepie lokalnym uszczelki pod pokrywę zaworów firmy Elring, będzie to dobry wybór? Czy szukać OEMowskich? Przy regulacji luzów zaworowych coś jeszcze warto wymienić profilaktycznie?
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Re: Forester SG - uszczelki pod pokrywę zaworów
oryginalne zamienniki raczej kupuj bo drogie nie są, a wytrzymują od regulacji do regulacji spokojnie
Można wymienić od razu uszczelki pod świecami i uszczelki pod śrubkami które przykręcają pokrywy zaworów.

Można wymienić od razu uszczelki pod świecami i uszczelki pod śrubkami które przykręcają pokrywy zaworów.
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- Ermenegildo
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester 2.0 92kW 125KM
Po 30zł. Pod jakim hasłem szukać uszczelek pod śrubki? Nie mogę znaleźć...
-
arturj
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5
To kupuj oem - coś koło 50 zł. Ja osobiście kupowałem w sklepie gc8pl czy jakoś tak, a uszczelki pod śrubki też tu znajdziesz http://allegro.pl/uszczelka-swiecy-dekl ... 88545.html
popatrz u tego sprzedawcy
popatrz u tego sprzedawcy
Sprzedam bandita 1200
- fox-81
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Forester SG 2.0 EJ20 2003r
Ermenegildo pisze: Przy regulacji luzów zaworowych coś jeszcze warto wymienić profilaktycznie?
Witam.
Ja jeszcze wymieniłem uszczelniacze między tuleją świecy zapłonowej a pokrywą klawiatury. Przeciek na nich bardzo szybko skutkuje zalaniem świecy olejem co za tym idzie - nierówna praca silnika. Przy zdemontowanych pokrywach zaworów wymiana ww uszczelniaczy wydaje się oczywista. Do następnej regulacji zaworów spokój.