Forester S-Turbo krzywo stoi przodem

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
memphisbelle
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Forester S-Turbo krzywo stoi przodem

Post 3 paź 2016, o 21:23

Czesc,
Jadąc wczoraj przyuwazylem że auto trochę pływa a i kontrowac trochę bardziej niż zwykle muszę :)
Dziś rano sprawdzając ciśnienie w oponach we wszystkich 4 było za niskie ( wiec tak sobie wytlumaczylem bujanie, oprocz tego wiem też ze 4 gumy od wahaczy podluznych tylnych sa baaardzo srednie i czekaja na wymiane) zauważyłem że auto stoi krzywo. Wziąłem miarki... mierze... 3 równo, lewy przód mniej o 1,5 cm mniej.
Amortyzatory mam OEM lecz nie mam pojęcia czy z fabryki czy wymienione jeszcze w Szwajcarii na oryginały?!?
Wyjalem .. sprężyny wydają się ok,a amortyzatory w zasadzie suche.

Co to być może? :)

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: Forester S-Turbo krzywo stoi przodem

Post 3 paź 2016, o 22:28

memphisbelle pisze:Czesc,
Jadąc wczoraj przyuwazylem że auto trochę pływa a i kontrowac trochę bardziej niż zwykle muszę :)
Dziś rano sprawdzając ciśnienie w oponach we wszystkich 4 było za niskie ( wiec tak sobie wytlumaczylem bujanie, oprocz tego wiem też ze 4 gumy od wahaczy podluznych tylnych sa baaardzo srednie i czekaja na wymiane) zauważyłem że auto stoi krzywo. Wziąłem miarki... mierze... 3 równo, lewy przód mniej o 1,5 cm mniej.
Amortyzatory mam OEM lecz nie mam pojęcia czy z fabryki czy wymienione jeszcze w Szwajcarii na oryginały?!?

Myślałeś o jakiejś diecie odchudzającej?

memphisbelle
0 gwiazdek

Post 3 paź 2016, o 22:55

Kubik1 pisze:
memphisbelle pisze:Czesc,

Myślałeś o jakiejś diecie odchudzającej?
tak, Twoja dziewczyna proponowała mi ostatnio wspólną gimnastykę, a co ?

zinc
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
Polubił: 1 raz

Post 4 paź 2016, o 01:58

yeblem...
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow

arturj
2 gwiazdki
Auto: Forester SF - był, była impreza gd 2.0 n/a, była na szczęście już nie ma e61, jest Forek sh 2,5

Post 4 paź 2016, o 05:27

Mistrz riposty :-) Przyłóż te springi do siebie porównaj wysokość, looknij pod kielich, może jakaś dodatkowa guma tam została, zmierz średnicę drutu z jakie są zrobione. Może jakiś warsztat dysponuje czujnikiem siły nacisku i możną zbadać te sprężyny.
Sprzedam bandita 1200

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 4 paź 2016, o 06:25

Z przodu auta są zwykłe gazowe amortyzatory lub gazowo- olejowe. Auto stoi oparte na sprężynach a nie na amortyzatorach. To jest inaczej niż na tylnych samopoziomujących. Szukaj problemu w sprężynach lub zawieszeniu

ODPOWIEDZ