Outback II krzywo stoi

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
koja
0 gwiazdek
Auto: legacy 2,5
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Outback II krzywo stoi

Post 8 lis 2016, o 13:59

Witam,
Parę dni temu zauważyłem, że tył "siedzi" i auto przechyla się stojąc na parkingu na prawą stronę. Nie działa też "podnoszenie", czy trafiło układ poziomowania? Czy jest to związane związane z ukł. podnoszenia?
P-m Jan

DETT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: A101, BH
Polubił: 3 razy

Re: Outback II krzywo stoi

Post 8 lis 2016, o 21:59

Masz pneumatykę na wszystkich kołach jak w "regularnym" Legacy czy w OBKu jest coś na kształt SLS na tylnej osi (jak w Foresterze)?
Bo jeśli masz pneumatykę to pewnie coś się wysypało w tym układzie. Albo się miech rozszczelnił, albo uszkodził się przewód powietrzny, albo kompresor/rozdzielacz. Może też elektronika dostawać jakiegoś świra, np. od wilgoci.
U mnie jest czasem tak, że jak stał nieruszany ponad tydzień to tył też wyraźnie się obniżał, ale po uruchomieniu szybko wracał do normy.
Co gorsza moja pneumatyka jest czuła na mróz. Przy minusowych temperaturach nie chciał mi się opuścić z HIGH na Normal przez ponad tydzień.
Obrazek

koja
0 gwiazdek
Auto: legacy 2,5

Post 9 lis 2016, o 12:58

Witam, dziękuję. Sporo mi podpowiedziałeś. Niestety pomimo, ze jestem właścicielem tego auta lat 10 nie miałem z tym problemu i nie znam odpowiedzi na Twoje pytania. Sprawdzę.

komor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester SG 2.0X MY03
Polubione posty: 1 raz

Post 9 lis 2016, o 23:58

Jeśli tam jest SLS jak w Foresterach, to po prost u padł prawy. Ja wymieniłem na zestaw Kayaba bez samopoziomowania.

DETT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: A101, BH
Polubił: 3 razy

Post 10 lis 2016, o 19:35

Wydaję mi się, że OBK w nadwoziu BH ma typową pneumatykę na wszystkich kołach, tak jak niektóre "normanlne" Legacy BH (np. mój). Jeśli koło lewarka biegów jest przycisk HIGH/Normal to jest pompowany zawias.
Obrazek

ODPOWIEDZ