Panowie czy ktoś spotkał się z problemem uszkodzenia czujnika obrotów wejściowych skrzyni 5EAT, całkiem możliwe że również 4EAT podczas demontażu/montażu skrzyni do samochodu? Najprawdopodobniej przydarzyło mi się właśnie uszkodzenie tego czujnika, nie doczytałem w manualu żeby podczas demontażu skrzyni z samochodu wykręcić ten czujnik, bo może ulec uszkodzeniu. Kużwa mać nie wydaje mi się żebyśmy w niego uderzyli podczas demo czy montażu, ale wczoraj podczas jazdy próbnej po przejechaniu 4km wywaliło check. skrzynia w tryb awaryjny. Po ponownym uruchomieniu silnika wychodzi z trybu awaryjnego do momentu mocniejszego wciśnięcia gazu. Udało mi się na szybko kogoś znaleźć ze skanerem i mam błąd P0715 Input/Turbine Speed Sensor Circuit.
Jeszcze się do niego nie dobierałem żeby go wykręcić i sprawdzić czy faktycznie nie uległ widocznym uszkodzeniom, będę też musiał sprawdzić wtyczki, ale czy ktoś miał albo słyszał o uszkodzeniu tego czujnika?
5EAT-uszkodzenie czujnika przy demontażu/montażu skrzyni
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- lutek34
- 3 gwiazdki
- Auto: '05 Outback 2.5 SOHC + LPG, '17 WRX 6MT
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 9 razy
Re: 5EAT-uszkodzenie czujnika przy demontażu/montażu skrzyni
Nowy już kupiony, jutro będe go wymieniał, ale co ciekawe to oryginalnie zapakowany czujnik Subaru, jest tak naprawdę czujnikiem Mitsubishi o numerze G4T07981A.