Reflektory Forester US 2015

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Gismoo1
0 gwiazdek
Auto: Insignia
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Reflektory Forester US 2015

Post 17 sie 2017, o 12:46

Witam ponownie, czy może mi ktoś szacownego grona pomóc w odpowiedzi na pytanie czy reflektory w Foresterach 2015 z USA z ksenonami są symetryczne i nadaje się to do jazdy w pl czy też nie są. Ściągam Forka XT z USA i wiem, że jeden reflektor na pewno będę potrzebował, a w zasadzie wizualnie podobają mi się te z pomarańczowymi wstawkami z USA więc może kupić wersję USA. Nie chciałbym jednak mieć później problemów z przeglądami. Przejrzałem oba fora i nie udało mi się do takiej informacji dotrzeć.
Pozdrawiam.

Szyym
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback 2001 USA
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Reflektory Forester US 2015

Post 17 sie 2017, o 15:44

Teoretycznie lampy świecące symetrycznie nie są dopuszczalne u nas w kraju, ale jeździłem z takimi kilka lat i żaden diagnosta na przeglądzie nie czepiał się tego faktu. Czepiali się natomiast świecących na pomarańczowo postojówek i przez to musiałem zmienić właśnie lampy z wersji USA na europejską. Nie wiem jak w tym roczniku, ale auta z USA nie mają zazwyczaj lamp tylnych przeciwmgielnych i tutaj jest większy problem jeżeli chodzi o przegląd.

ODPOWIEDZ