Cześć.
Ostatnio stojąc przed wjazdem do garażu(w nocy) chciałem sprawdzić czy działa mi regulacja wysokości świateł. Mowa tu o regulacji wysokości w środku auta. No i okazuję się że żadnej reakcji. Następnego dnia w dzień maska w górę i lokalizuje ten silniczek i znalazłem. Poruszyłem wtyczkę, silniczek (strona lewa) i zaczął pracować. Później przechodzę do strony prawej i tu małe zdziwienie bo się okazało że wtyczka którą się wpina w silniczek wisi wraz z plastikiem silniczka i wdać 3 druciki. Na tę chwilę lewa lampa jest ustawiona na "0" zaś prawa ewidentnie świeci w dół. Jestem w stanie przekręcić silniczek i wyjąć go jakiś 1cm później ewidentnie coś blokuje.Moje pytanie brzmi " czy ustawienie lampy musi być na "0" aby wyjąć silniczek? i czy trzeba wykonać jakiś manewr lewo-prawo aby ten silniczek wyjąć? Auto to Subaru Legacy 2.0 2007 lift nie mam Xenonów.
Pozdrawiam
Marcin
Wymiana silniczka regulacji świateł
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Wymiana silniczka regulacji świateł
Trochę wstyd pisać ale rozwiązanie okazało się dość proste a mianowicie śruba która znajduję się w silniczku (regulacja góra-dół) należy ją wykręcać. Ot cała filozofia. Temat można zamknąć.