Witam
Subaru legacy 2.0 sohc 138 km
Tydzień temu rozsypało mi sie sprzęgło. Mechanik wymienił cały komplet bez dwumasy bo ta oprócz popiskiwania jest jeszcze w dobrym stanie. Od momentu wyjechania z warsztatu występuje dziwny objaw. Przy wyzszych obrotach nie zależnie czy na luziei czy na biegu, po wcisnieciu sprzęgła czuć i słychać charakterystyczne chrobotanie. Np dając 4 tys obrotów po nacisnieciu sprzegła chrobot wzrasta. Objaw wystepuje w połowie nacisnietego pedału. Czy ktoś miał takie objawy ? Czy mogą to być oznaki skrzyni biegów ? Biegi wchodzą normalnie, czasami jest problem ze wstecznym. Dziekuje za wszystkie wskazówki
Po wymianie sprzęgła chrobotanie na wyższych obrotach
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Po wymianie sprzęgła chrobotanie na wyższych obrotach
To są raczej objawy tego, że mechanik coś sknocił podczas montażu kompletu sprzęgła, więc oddaj mu auto z powrotem na reklamacji.
-
Bronczesław7
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tylko uwazaj, bo niektorzy mechanicy, to na zlosc ci jeszcze bardziej auto Zepsuja. ja oddalem kiedys na reklamacje w poznaniu do takiego jednego, to jak odebralem auto, to az mi sie plakac chcialo, ale stwierdzilem, ze sie nie bede klucił, bo jeszcze bym wiecej kasy w tym utopil. teraz jezdze do [SPAM]. nie dosc ze naprawili to jeszcze teraz caly czas mi pomagaja i doradzaja. fajny serwis.
Ani marketingu, ani języka polskiego nie nauczyli...Bronczesław7 pisze:Tylko uwazaj, bo niektorzy mechanicy, to na zlosc ci jeszcze bardziej auto Zepsuja. ja oddalem kiedys na reklamacje w poznaniu do takiego jednego, to jak odebralem auto, to az mi sie plakac chcialo, ale stwierdzilem, ze sie nie bede klucił, bo jeszcze bym wiecej kasy w tym utopil. teraz jezdze do [SPAM]. nie dosc ze naprawili to jeszcze teraz caly czas mi pomagaja i doradzaja. fajny serwis.