Brak grzania lusterek Outback II

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Born
0 gwiazdek
Auto: Outback II
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Brak grzania lusterek Outback II

Post 25 kwie 2018, o 13:54

Witam
Niedawno zostałem posiadaczem Subaru Outback II 2000 , zauważyłem, że nie pali się dioda od podgrzewania lusterek z lewej strony przy konsoli otwierania okien.
Ustawianie elektryczne działa, szyby też-czy podgrzewanie lusterek ma jakiś osobny bezpiecznik? Gdzie go szukać? Druga sprawa to nie mogę namierzyć gniazda OBD, jest gdzieś pod kierownicą?
Dziękuje za pomoc.

ata
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 11 razy

Re: Brak grzania lusterek Outback II

Post 25 kwie 2018, o 22:34

Born pisze: Druga sprawa to nie mogę namierzyć gniazda OBD, jest gdzieś pod kierownicą?
Szukaj pod/nad dźwignią otwierania maski, nie wiem jak w tym roczniku ale ogólnie albo powyżej pod klapką albo poniżej (bez klapki).
Born pisze: podgrzewanie lusterek ma jakiś osobny bezpiecznik? Gdzie go szukać?
Pod maska, w skrzynce bezpieczników. Chociaż moim zdaniem bezpiecznik u ciebie powinien być wspólny dla ustawiania lusterek i grzejników (w kabinie), dopiero w późniejszych modelach wprowadzono zasilanie grzejników z przkaźnika.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Brak grzania lusterek Outback II

Post 25 kwie 2018, o 22:54

To nie jest dioda, tylko mała żaróweczka. Czasami guzik nie kontaktuje - rozebrać i sprawdzić. Tylko uważaj, bo wszytko tam jest malutkie.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

ODPOWIEDZ