Witam
Niedawno zostałem posiadaczem Subaru Outback II 2000 , zauważyłem, że nie pali się dioda od podgrzewania lusterek z lewej strony przy konsoli otwierania okien.
Ustawianie elektryczne działa, szyby też-czy podgrzewanie lusterek ma jakiś osobny bezpiecznik? Gdzie go szukać? Druga sprawa to nie mogę namierzyć gniazda OBD, jest gdzieś pod kierownicą?
Dziękuje za pomoc.
Brak grzania lusterek Outback II
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Brak grzania lusterek Outback II
Szukaj pod/nad dźwignią otwierania maski, nie wiem jak w tym roczniku ale ogólnie albo powyżej pod klapką albo poniżej (bez klapki).Born pisze: Druga sprawa to nie mogę namierzyć gniazda OBD, jest gdzieś pod kierownicą?
Pod maska, w skrzynce bezpieczników. Chociaż moim zdaniem bezpiecznik u ciebie powinien być wspólny dla ustawiania lusterek i grzejników (w kabinie), dopiero w późniejszych modelach wprowadzono zasilanie grzejników z przkaźnika.Born pisze: podgrzewanie lusterek ma jakiś osobny bezpiecznik? Gdzie go szukać?
Re: Brak grzania lusterek Outback II
To nie jest dioda, tylko mała żaróweczka. Czasami guzik nie kontaktuje - rozebrać i sprawdzić. Tylko uważaj, bo wszytko tam jest malutkie.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.