stukająca przekładnia legacy 2006
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
stukająca przekładnia legacy 2006
witam speców! pytanko stuka mi przekładnia kierownicza na nierównościach bruk itp (aż wstyd) w legacy 2006 na początku nie stukała a od 50tyś km zaczęła męczyłem aso w gdańsku mówia mi że ten typ tak ma i mam się z tym pogodzić tyle że. przejechałem kolejne 40 tyś i stuka jakby mocniej za parę dni kończy mi się gwarancja a stempelki sumiennie zbierałem szkoda by było jakby się okazało że przekładnia jest jednak do wymiany. macie może jakieś wiadomości na ten temat
Re: stukająca przekładnia legacy 2006
nie nie miałem - powiedzieli mi tylko że był jakiś system naprawczy ale to nic nie zmieniało
U mnie nic ta wymiana nie dała (Dawoj). W końcu się przyznali że nie umieją i już
Słyszałem tylko o jednym przypadku kiedy była skuteczna w 100%. Cudu dokonało, o dziwo, ASO A.Koper.
Tylko czy aby na pewno mówimy o tym samym? Czy stuki są przy skręconych kołach? Chyba trochę dziwne że się pojawia i znika. U mnie było cały czas tak samo

Tylko czy aby na pewno mówimy o tym samym? Czy stuki są przy skręconych kołach? Chyba trochę dziwne że się pojawia i znika. U mnie było cały czas tak samo

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
minimus, może ogłuszyli kierowcęminimus pisze: Cudu dokonało, o dziwo, ASO A.Koper.

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
tlegacy pisze: mówia mi że ten typ tak ma
To jest ichniejsze "nie zawracaj nam głowy, nie chce nam się naprawić, a nawet gdyby chciało to nie umiemy".

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Nie, przesunęli mu zakres słyszanych częstotliwośći i teraz wkurzają go skrzypiące sprężynySo What! pisze:minimus, może ogłuszyli kierowcęminimus pisze: Cudu dokonało, o dziwo, ASO A.Koper.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

stuki nie znikają a raczej się nasiliły.i występują przy skręconych kołach przy niewielkich prędkościach.
ale podsumowując ten TYP TAK NIE MA!!!???
ale podsumowując ten TYP TAK NIE MA!!!???
- rrosiak
- 6 gwiazdek
tlegacy pisze: ale podsumowując ten TYP TAK NIE MA!!!???
Kiedy kupiłem swojego OBK to podobno Ten Typ Tak Miał, ale po pewnym czasie okazało się, że jest na to antidotum i trzeba przyznać, że wspomniane ASO bardzo dobrze sobie z tym poradziło.
Tutaj masz wątek z kropki w tym temacie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

tlegacy, w każdym razie imho powinienieś jak najprędzej udać się do ASo i jeśli trzeba będzie to wymóc na nich żeby to zrobili. To, że robi się gorzej nie jest dobrym znakiem. Nie można wykluczyć, że ASO/SIP będa sie starali wykręcić z tego, tak jak np z napraw sprzęgieł w dieslach. Może warto zrobić to u Kopra.
Powodzenia
P.S. Nigdy nie była to jakaś akcje na szeoką skalę. Raczej cichcem jak ktoś im powiediał że wie że jest akcja i robia.
Powodzenia
P.S. Nigdy nie była to jakaś akcje na szeoką skalę. Raczej cichcem jak ktoś im powiediał że wie że jest akcja i robia.
hmm... Dawoj twierdził, że zrobili wszystko ściśle wedle instrukcji FHI, a Koper musiał posiąść jakąś wiedze tajemnąAzrael pisze:ASO Emil Frey w Krakowie na pewno wie o co chodzi.

Może to prawda, a może nie. cHGW. Nie byłby to pierwszy ASO wciskający kit. Najpierw na błoto zwalali winę. Ale fakt, że Koper ponoć cały dzień to robił, a Dawoj w jakieś 2 godziny się uwinęli.
minimus, wiesz klocki też można zmieniać cały dzień.... Np. jakbym ja się wziął za tę operację to na pewno by trwała cały dzień :D Z kluczami nie jestem zbyt wprawiony.
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W moim Legacu jak go jeszcze mialem ASO Koper wymienilo przewody wspomagania i to zadzialalo. Po tej akcji prawie w ogole nie stukalo.
Walcz o swoje!!! Jak dziamdziaki nie potrafia usunac stukow to niech kitu nie wciskaja. Ewentualnie umow sie do ASO Koper na wymiane i juz. Przy okazji zalatw sprawe z dwumasowym bo na pewno ci Legac skacze... ASO Koper tez sobie z tym radzi bardzo dobrze.
Jak Cie wywalaja drzwiami, pakuj sie oknem. Po gwarancji taka wymiana to kupa kasy takze warto walczyc!!!
Walcz o swoje!!! Jak dziamdziaki nie potrafia usunac stukow to niech kitu nie wciskaja. Ewentualnie umow sie do ASO Koper na wymiane i juz. Przy okazji zalatw sprawe z dwumasowym bo na pewno ci Legac skacze... ASO Koper tez sobie z tym radzi bardzo dobrze.
Jak Cie wywalaja drzwiami, pakuj sie oknem. Po gwarancji taka wymiana to kupa kasy takze warto walczyc!!!
I to jest właśnie przykre, że tak nas się traktuje...Tasior_Miedziak pisze: Jak Cie wywalaja drzwiami, pakuj sie oknem. Po gwarancji taka wymiana to kupa kasy takze warto walczyc!!!
Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Podobno już nie wymieniają na gwarancji... A jeśli nawet, to co z tego jeśli moje, wymienione na gwarancji 2 lata temu (ale zaledwie 30kkm) znowu zaczyna ćwiergolićTasior_Miedziak pisze: Przy okazji zalatw sprawe z dwumasowym bo na pewno ci Legac skacze...

odnośnie dwumasowego to faktycznie - szczególnie przy ruszaniu pod górkę jakby się przydławiał.
mam jeszcze problem przy obrotach m-dzy 2800 -3000 samochód zaczyna buczeć - u zdanowicza auto stało trzy razy w ciągu 3tyg wymienili końcowe tłumiki a legaś dalej buczy w końcu powiedzieli żebym zadzwonił do krakowa bo oni nie mają koncepcji i tak wylądowałem w nivette servis ,że to łożyska w tylnej części skrzyni biegów czekam teraz na części . w takim razie będę ich z tą przekładnią męczył
mam jeszcze problem przy obrotach m-dzy 2800 -3000 samochód zaczyna buczeć - u zdanowicza auto stało trzy razy w ciągu 3tyg wymienili końcowe tłumiki a legaś dalej buczy w końcu powiedzieli żebym zadzwonił do krakowa bo oni nie mają koncepcji i tak wylądowałem w nivette servis ,że to łożyska w tylnej części skrzyni biegów czekam teraz na części . w takim razie będę ich z tą przekładnią męczył
a i jeśli już tak MĘCZĘ
pytanko o tak ją nazwali :pompę recyrkulacji spalin- czy gdy temp spada poniżej 7C a auto stoi dłużej po odpaleniu ma sie wrażeni że że to nie samochód władimirec albo zetor
sporo takich pierdół jak na swoje wymarzone 4na4

tlegacy, pompa powietrza dodatkowego odpala się w niskich temperaturach żeby dogrzać katalizator, u mnie to jest ledwo słyszalny gwizd.
Tak to prawda jak juz tutaj ktos wspomnial ze wystarczy wymienic przewody maglownicy i te stukanie ustaje bo wina lezy tylko w jednym metalowym przewodzie. Co do dwumasowki to piszczy nawet juz po 2000KM jak sie postaracie a staracie sie bardzo jezdzac na pol sprzegle i to co chwile mozna wymieniac. A najdziwniejsze jest to ze wszystko glosno chodzi w aucie i chcecie to wymieniac akurat jak sie konczy GWARANCJA. 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Radek pisze: chcecie to wymieniac akurat jak sie konczy GWARANCJA
A co w tym takiego dziwnego? Gwarancja jest wliczona w cenę nowego smochodu, więc chyba nie ma powodu, aby wszelkie usterki fabryczne naprawiać płacąc w własnej kieszeni.