Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
piter_adam
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Impreza RX Plus 1997
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam wszystkich,
niedługo chyba będę musiał albo oddać moją skrzynię do regeneracji bo szumi głośno i jednostajnie na każdym biegu, albo kupić coś lepszego niż ta seryjna. Czy możecie polecić z których modeli skrzynie podejdą do mojego MY97 bez konieczności przeróbek, a będą bardziej wytrzymałe?
Pozdrawiam

piter_adam
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
Każda będzie bardzo wytrzymała, pod warunkiem, że będziesz wymieniał na czas olej i poprzedni właściciele też to robili.
Jak tylko szumi głośno, a nic więcej się nie dzieje, to może wystarczy zregenerować wiskozę i wymienić łożysko, to które się wymienia przy okazji tej regeneracji?
Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
piter_adam
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Nie wiem jak poprzedni właściciele traktowali auto, ale gdy go kupiłem oleje w skrzyni i dyfrze były czyste słomkowe, ja zmieniałem i tak na nowe jakieś 3 miesiące temu.
Dlatego też zastanawiam się nad albo regeneracją tej, albo coś co zniesie spokojnie 200 koni bo w planach będzie mocnieszy silnik w tej budzie.
piter_adam
-
dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
-
Polubił:
9 razy
-
Polubione posty:
307 razy
Szukaj 6mt i zapomnisz o skrzyni
Wysłane z mojego mądrego telefonu
Jeździć nie umiem, ale się staram

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.
Konto usunięte pisze: ↑29 gru 2018, o 17:15
masz dobre serducho i ostrego pierdolca

dzixd
-
ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
-
Polubił:
2268 razy
-
Polubione posty:
137 razy
piter_adam pisze: ↑6 sie 2018, o 16:00
gdy go kupiłem oleje w skrzyni i dyfrze były czyste słomkowe, ja zmieniałem i tak na nowe jakieś 3 miesiące temu
To dobrze świadczy o skrzyni. Jakim olejem ją zalałeś?
Moim zdaniem zrób regenerację wiskozy i wymień to łożysko z tyłu skrzyni. Powinna jeszcze pochodzić.
Jest ryzyko, musi być wybór.
ptk22
-
piter_adam
- 1 gwiazdka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Oleje są Motula, 75w90 w skrzyni i 80w90 w tylnym dyfrze, tak producent zaleca.
Jeżeli to tylko wisko i łożysko to o ok, zbadam dokładnie temat. Moje autko jest z roku 97 i jeżeli wierzyć licznikowi to ma (minus to co sam wyjeździłem) 173 tys.
piter_adam