h6 rolka napinacza paska wielorowkowego

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
milak
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

h6 rolka napinacza paska wielorowkowego

Post 16 lip 2009, o 22:12

Droga Wycieczko,
Po zadaniu kilku mniej mądrych pytań mam wreszcie szansę na wniesienie konstruktywnego wkładu dla kochających inaczej :-).
Otóż przedmiotwa rolka napinacza paska wielowkowego w mym (znaczy mej małżonki) szuwaru obk '01 h6 dzwiękiem swym paskudnym wyrażała wolę bycia wymienioną jak najszybciej.
Cząść występuje łacznie z napinaczem i oznaczona nrem 23769AA000 występuje obecnie do nabycia pod numerem 23769AA003 i cechuje się przykrą ceną 390 zyli.
Już z niechęcią wielką gotowałem sie na poniesienie kolejnego wydatku, gdy na amerykańczańskim forumie wynalazłem info, iż siedzi tam standardowe łożysko.
Zatem przed zakupem postanowiłem jednak wymontować gadzinę (fuj! paskudnie mało miejsca na łapki i klucze) i istotnie oczom mym ukazło się przedmiotowe łożysko o symbolu 6203.
Nie kosztowało wprawdzie $3 ale 18 zyli lecz nadal było to znacznie mniej niż 390 :-).
Napinacz zaś posiada wskaźnik prawidłowości napięcia co pozwala zachować pewność, iż wymiana całości była zbedną.
Mając nadzieję ze powyższe komuś się kiedyś może przyda pozostaje z wyrazami (szacunku i sympatii oczywiście)

Milak
(ex- OBK MY01 H6)

ODPOWIEDZ