Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
orso
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam
Mam problem z alternatorem to znaczy rano odpalam samochód a tu jakiś dziwny hałas spod maski i silnik się dusi i dusi aż w końcu gaśnie po chwili odpalam ponownie i już maska otwarta i patrzę (słyszę) a tu z alternatora jakieś jęki się wydobywają a efekty tego hałasu widać np na światłach spada z obrotów i kontrolki pulsują oraz światła lekko falują czy ktoś może miała taki problem auto to Legacy kombi 2.5 automat alternator myślę do wymiany a czy można szczotki tam wymienić oraz łożyska bo wiem ze już je szlag trafia ostatnio mechanik stwierdził jak wymieniał koło dwumasowe że łożyska w alternatorze są do bani

ogólnie bez różnicy czy na luzie czy ma 4000 obrotów efekt widać nawet na zegarku w samochodzie że mruga

orso
-
Dżanek
- 0 gwiazdek
- Auto: czarne, złe i jadowite
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Da się taki alternator zregenerować.
Pozdrówki
Dżanek
Dżanek
-
michal
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
61 razy
-
Polubione posty:
13 razy
Dżanek pisze:
Da się taki alternator zregenerować.
Trytytkami?

michal
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
Tylko sprawny alternator na rynku używek to dosłownie parę złotych. Warto regenerować?
jarmaj
-
orso
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Tak więc dziś tj.17-08-2009 po roku czekania zacząłem urlop niestety u mechanika rozebrałem alternator i wszystko poza elektryką w nim jest w porządku zmuszony sytuacją zamówiłem używkę jutro będzie i sprawdzę niestety do mojego silnika EJ25 całe 2 sztuki na allegro he ale przynajmniej kupuję od sprawdzonego przeze mnie allegrowicza dam znać co i jak po zamontowaniu

orso